RYDDER OPP: CCleaner for Android kan frigjøre plass på telefonen din, blant annet ved å slette midlertidige filer. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
RYDDER OPP: CCleaner for Android kan frigjøre plass på telefonen din, blant annet ved å slette midlertidige filer. Foto: PÅL JOAKIM OLSENVis mer

Rydd opp i Android-telefonen

Populært Windows-program i mobilutgave.

DinSide: Vi har mang en gang omtalt gratisprogrammet CCleaner på DinSide — et program som lenge har vært tilgjengelig for Windows, og som hjelper deg i å frigjøre diskplass ved å slette midlertidige filer, rydde i registeret og den slags.

Nå har Pirisoft også sluppet CCleaner til Android i en åpen betautgave. Også her kan appen brukes for å slette filer fra hurtigbufferen (engelsk: cache), slette nettleserhistorikk, samtalelogger, SMS-arkiv med mer.

Les også: Ta backup av Android-telefonen

Frigjør plass Å slette hurtigbufferen vil frigjøre plass på telefonen, men fylles da opp når du tar appene i bruk igjen - eksempelvis lagrer Facebook alle profilbilder til hurtigbufferen, slik at de slipper å lastes ned igjen neste gang du bruker appen.

Likevel kan det godt være at apper du ikke bruker, også har lagret ting til hurtigbufferen, så det kan uansett være kjekt å ta en opprydning.

CCleaner kan frigjøre hele hurtigbufferen, eller bare for individuelle apper dersom du heller vil foreta en mer kontrollert sletting.

Avinstallér flere apper En kjekk funksjon er også muligheten for å avinstallere flere apper i en fei. Det gjør du enkelt ved å huke dem av i en liste, for deretter å trykke på avinstaller-knappen.

Merk at du uansett er nødt til å bekrefte avinstalleringen av én og én app etterpå.

For å bli med i betautgaven er du først nødt til å bli med i CCleaner for Android-gruppa på Google+. Deretter melder du deg som tester, før du til slutt laster ned appen fra Google Play Store. (NB! De to siste lenkene fungerer først etter at du har blitt med i Android-gruppa).

Saken ble opprinnelig publisert på DinSide. Les her.

PRAKTISK: CCleaner kan også avinstallere flere apper i en fei; man huker dem av i lista og trykker «uninstall» til slutt. Foto: SKJERMDUMP
PRAKTISK: CCleaner kan også avinstallere flere apper i en fei; man huker dem av i lista og trykker «uninstall» til slutt. Foto: SKJERMDUMP Vis mer