Rykende varm og velduftende lapskaus er perfekt høstmat

Lett å like for både store og små.

GJESTEMAT :   Skal du lage mat til mange, er ei stor lapskausgryte et enkelt og smakfullt alternativ. Denne varianten har Dagbladets kokk, Karla Siverts, kokt på oksekjaker. Foto: METTE MØLLER
GJESTEMAT : Skal du lage mat til mange, er ei stor lapskausgryte et enkelt og smakfullt alternativ. Denne varianten har Dagbladets kokk, Karla Siverts, kokt på oksekjaker. Foto: METTE MØLLER Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere matsaker på db.no/mat Vi har mange fine mattradisjoner i Norge som vi kan være stolte av, og mange av rettene lager vi faktisk ofte om høsten.

Kanskje er det fordi vi da tar oss ekstra tid til å kose oss inne på et lunt kjøkken mens regnet trommer og vinden suser ute?

Grytemat Ei stor gryte med real lapskaus er noe av det beste Dagbladets kokk Karla Siverts vet.

- Vi må ikke undervurdere lapskaus - det er jo så godt! Jeg liker å koke kjøtt, og er generelt veldig glad i kokt kjøtt. Lapskaus er morsomt å lage, og jeg varierer både med type kokekjøtt og grønnsaker, sier Siverts.Hun rører i ei dampende gryte med fristende lapskaus, kokt på oksekjaker og tilsatt blant annet løk, gulrøtter, poteter og purre.

- Det er fint å samle råvarer som passer sammen i ei gryte. Du bevarer alle de gode smakene, og også alle næringsstoffene, sier Siverts.

Klassikeren egner seg også fint som selskapsmat, og prøv gjerne Karla Siverts oppskrift på hjemmebakt flatbrød - det smaker nydelig ved siden av!

HJEMMELAGET FLATBRØD Karla lager aller helst flatbrødet sjøl. Prøv flatbrød med god røkelaks og sennep- og dillrømme, det er en super forrett.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer