GRAN CANARIA:  Nå går resten av vinterens sydenturer ut på billigsalg. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN
GRAN CANARIA: Nå går resten av vinterens sydenturer ut på billigsalg. Foto: JOHN TERJE PEDERSENVis mer

Så billig at du må spørre deg sjøl om det er verdt å la være

Nå selger charterselskapene ut restene etter vinteren.

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet): Hadde påsken vært denne uka, måtte du ha betalt minst 6000 kroner for en sydenbillett akkurat nå.

Sesongen etter påskeferien og før skoleferien er lavsesong i Syden.

KROATIA:  Øya Brac med Kroatias flotteste strand er bare en båttur unna Split. Foto: GEIR BØLSTAD
KROATIA: Øya Brac med Kroatias flotteste strand er bare en båttur unna Split. Foto: GEIR BØLSTAD Vis mer

Charterselskapene avslutter vintersesongen og begynner sommersesongen med å selge ut sine restplasser.

Til vårens laveste priser, for alle dem som kan reise i april eller mai.

Masse ledig Akkurat nå ligger det mange charterbilletter ute til en pris av under tusen kroner, med flyreise og hotell. Du kan velge mellom Kanariøyene, Hellas, Egypt, Kypros, Mallorca, Malta, Sardinia, Sicilia eller Tyrkia.

Det er massevis av ledige charterturer.

 FUERTEVENTURA:  Charterreiser til øya som er kjent for sportsaktiviter som sykling og surfing. Foto: KIRSTEN MARGRETHE BUZZI
FUERTEVENTURA: Charterreiser til øya som er kjent for sportsaktiviter som sykling og surfing. Foto: KIRSTEN MARGRETHE BUZZI Vis mer

Totalt ligger det over 150 000 charterturer i april og mai i alle prisklasser ute på nettsida solfaktor.no i går. Den som lengter etter sol og varme for enhver pris kan få en ukes sydentur helt nede i 998 kroner akkurat nå, med fly og hotell.

Det er charterflybilletter fra mange steder i Sør-Norge, ikke bare Gardermoen. Men også fra Bergen, Stavanger, Haugesund, Moss lufthavn Rygge, Sandefjord lufthavn Torp og Ålesund, med direkte charterfly.
  I april Aller billigst er det å reise i april.

Vanligvis bruker det å være mange rimelige restplasser også i mai. Men på grunn av de ekstra feriedagene i mai, har mange allerede bestilt ferietur til Syden denne måneden, så her begynner det å bli mer utplukket.

Vi har laget en oversikt over alle de billigste Sydenturene i april og mai. Prisene endrer seg daglig, noen billetter blir utsolgt, mens det kommer stadig kommer nye tilbud til.

Nå om våren er Syden på sitt beste. Det er grønt, frodig og blomstrende og nok av plass, på hoteller, strender og spisesteder.

- Her står alle klare og venter på de norske turistene, sier norske Aud Thorstad, kokebokforfatter som er bosatt på Kreta.
  Sommeren på forskudd Våren lar vente på seg her i nord. En tur til sol og varme for under en tusenlapp er ikke å forakte akkurat nå.

Det er så billig at du kan spørre deg sjøl om det er verdt å la være.

Venter du til sommerferien, må du ut med minst 5000 kroner for samme charterturen. Da er det høysesong.

Slik får du billig sydentur
RASK KOFFERTPAKKING:
Jo nærmere avreisedato desto billigere blir restplassene. Bestem deg på forhånd for når og hvor du vil reise og slå til med en gang du finner en billigbillett. De går raskt unna.

KRETA:  Venter på norske turister som tar en sydentur i april og mai. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN
KRETA: Venter på norske turister som tar en sydentur i april og mai. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN Vis mer

FØLG MED:
Charterselskapene legger ofte ut nye tilbud på fredager. Meld deg på charterselskapenes egne nyhetsbrev så får du vite om tilbudene en dag før. Du kan alltids melde deg av når du har fått tak i billettene.

USPESIFISERT:
Dette er charterbransjens absolutt billigste kategori og betyr at du ikke får vite hvor du skal bo før du kommer fram. Ofte har hotellene lav standard, eller det kan være gode hoteller som ligger usentralt i forhold til strand og uteliv.

Betingelsene varierer, men du kan kjøpe deg opp i standard til hotell med for eksempel basseng eller dusj på rommet for noen hundrelapper når du bestiller. Anbefales ikke til barnefamilier.

SPESIFISERT:
Nå i lavsesongen er prisforskjellen til et spesifisert, navngitt hotell ofte bare noen få hundrelapper ekstra. Det sikrer ferien. Det er lenge siden charterselskapene sluttet å legge ut luksushoteller på billigsalg i siste liten.
 
TO UKER:
Prisforskjellen på en og to uker er ikke stor nå i lavsesongen. Ofte koster det bare noen hundrelapper ekstra. Det gir mye ferie for pengene.

CHARTERFLYBILLETT:
Siste uke før avreise legger charterselskapene ut restbilletter for bare flyreisen. Prisen er ofte bare noen få hundrelapper. En ulempe er at du da må følge charterflyets reisedatoer og reise hjem etter 7, 8 eller 14 dager.

FOR SINGLE:
Det kan lønne seg å bestille bare charterflybilletten hos charterselskapet og finne hotell på egen hånd i Syden, siden charterselskapenes egne priser er beregnet per person i dobbeltrom.

Det finnes nesten ikke enkeltrom på populære feriedestinasjoner i Syden. Regn med å betale cirka 30-40 euro om du stikker innom et populært charterhotell på feriestedet og sjekker om det er ledige rom.

HOTELL:
April, mai og første halvdel av juni er lavsesong i Syden. Da er det er lett å få gode priser og tilbud på hoteller i alle kategorier. Vi fant femstjerners hotell på Kreta til 478 kroner per natt for dobbeltrom, 4 stjerners for 395 kroner, og et tradisjonelt enkelt gresk hotell til 174 kroner per natt, alle prisene er for to personer i dobbeltrom. Sjekk for eksempel hotels.com.

FRIDAGER I MAI:
Charterreiser som inkluderer de ekstra fridagene i mai, koster mest nå. Det er i år onsdag 1. mai, Kristi Himmelfartsdag torsdag 9. mai, fredag 17. mai og 1. pinsedag 20. mai.

Så billig at du må spørre deg sjøl om det er verdt å la være

IKKE INKLUDERT:
Transfer fra flyplass til hotell og mat om bord på flyet er vanligvis ikke inkludert i prisen på charterreiser. Transfer koster rundt 180 kroner tur-retur og mat om bord på flyet også 150-175. kroner. Er dere flere, kan det lønne seg å bestille leiebil på flyplassen.