Så du glemte å pusse tenna før treningen?

God grunn til det, nemlig.

RISIKO: Mange sportsdrikker er veldig syrlige i tillegg til å være fulle av sukker, og kan i tillegg til økt risiko for hull også gi syreskader på emaljen. Vann er bedre.  Illustrasjonsfoto: Thinkstockphotos
RISIKO: Mange sportsdrikker er veldig syrlige i tillegg til å være fulle av sukker, og kan i tillegg til økt risiko for hull også gi syreskader på emaljen. Vann er bedre. Illustrasjonsfoto: Thinkstockphotos Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

For folk som trener mye, er det naturlig å innta sportsdrikke underveis, eller mellom øktene for restitusjon.

Som med annen restitusjonsmat, inneholder drikkene ofte mye karbohydrater. I tillegg til sukkeret, er mange sportsdrikker veldig sure. Det er ikke bra for tennene.

Puss tennene først - Har du belegg på tennene og drikker sportsdrikke, vil mer av karbohydratene feste seg på tennene. Da kan det faktisk lønne seg å pusse tennene før trening, for da vil sukkeret lettere skylles forbi tennene og du reduserer faren for hull, sier Ellen-Margrethe Hovland, klinisk ernæringsfysiolog i Melk.no.

Hun mener det er spesielt gunstig å pusse tennene før trening dersom du skal trene i økter med mye smådrikking underveis.

Unngå småslurker Alix Young Vik, professor i kariologi og gerodontologi ved Institutt for klinisk odontologi på Universitetet i Oslo, er enig i at en tannpuss før trening vil gi sukkeret mindre mulighet til å bidra til hull i tennene.

Men mange sportsdrikker er veldig syrlige i tillegg til å være fulle av sukker, og kan i tillegg til økt risiko for hull også gi syreskader på emaljen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer