Så enkelt er det å invitere til peruansk middag hjemme

Viestad utforsker ceviche i Lima. Her er oppskriftene.

PERUANSK: Det popper opp med peruanske restauranter, også i Norge. Det meste kretser rundt ceviche, som du lett kan prøve ut på eget kjøkken. Foto: METTE RANDEM
PERUANSK: Det popper opp med peruanske restauranter, også i Norge. Det meste kretser rundt ceviche, som du lett kan prøve ut på eget kjøkken. Foto: METTE RANDEM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

 • Flere matsaker på db.no/mat

Plutselig gikk det opp for meg: Det finnes antakeligvis like mange måter å ikke koke en fisk, som det finnes måter å koke den.

Jeg satt på en plastkrakk på gata like ved Surquillo-markedet i Lima og spiste min 27. ceviche.

Det kan være vanskelig å bevege seg gatelangs i Perus hovedstad. Ikke fordi det er så mye kriminalitet, selv om det er en del av det.

Fristelser Ikke fordi det er så forferdelig mange masete gateselgere, selv om de dukker opp der du minst ønsker.

Ikke fordi trafikken er så kaotisk, noe den er.

Alle disse tingene kan være en plage.

Hovedproblemet for framkommeligheten er at fristelsene er så mange. Mitt forrige stopp var tolv meter unna, hos et annet cevicheria. Der serverte far og sønn en ceviche med søtpotet og så mye chili at de lo mens jeg gråt.

Her jeg sitter nå er smaksbildet et annet, med masse gul amarillochili og mais.

Hvilken som var best? Det er som å spørre om hva som er best av kokt laks eller sprøstekt makrell.

Begge kan være vidunderlig, men de to er egentlig så ulike at det ikke føles rett-ferdig å måtte velge, og ikke helt mulig å sammenlikne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer