Så enkelt er det å lage mat på italiensk

Dette fikser du på fem minutter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere reisesaker på db.no/reise.

PARMA (Dagbladet): Den store kunsten med italiensk matlaging er å finne de aller beste råvarene.

Parmaskinke, parmesan og pasta er den enkle oppskriften på et godt måltid i Italia.

Legg til god vin og godt humør så har du alle ingrediensene til den en tre uker lang skinkefestivalen som går av stabelen i midten av september i Parma.

I år er datoene fra 5. til 21. september.

Da er det mange grunner til å legge turen innom Parma by.  Den store festen Det myldrer av folk. Mange kommer langveis fra til den store skinkefesten.

På bytorget står produsenter og deler ut skinke, pølser, ost, honning og vin. Byens restauranter, fra de mest eksklusive til små spisesteder, serverer sine beste måltider i mange prisklasser.

Byen er full av matglade italienere og utenlandske turister.

Vin og skinke hører sammen. Det er typisk for vinprodusentene i området at de selger vinen her og nå.

Hver produsent lager ikke så mange flasker, det blir fort utsolgt. Alle får smake så mye de vil av viner du ikke får kjøpt noen andre steder.   Vinlunsj på torget «Til lunsj», straks tilbake, står det på plakaten foran en av bodene på torget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer