Så enkelt kuttet de ut alt kjøtt

På få år har familien endret spisevanene sine og kuttet ut alt kjøtt. Slik lever de i tråd med Eat-dietten.

PLANTEBASERT: Treningsekspert Yngvar Andersen og kona Liv Loftesnes har endret kostholdet totalt. På få år har de gått fra et kjøttrikt kosthold til å leve på et plantebasert kosthold. - Det er mye enklere enn man tror å både leve sunt, grønt og skjønt, hevder de. Foto: Christian Roth Christensen
PLANTEBASERT: Treningsekspert Yngvar Andersen og kona Liv Loftesnes har endret kostholdet totalt. På få år har de gått fra et kjøttrikt kosthold til å leve på et plantebasert kosthold. - Det er mye enklere enn man tror å både leve sunt, grønt og skjønt, hevder de. Foto: Christian Roth ChristensenVis mer

- Vi er veldig glade i mat! Samtidig er vi veldig opptatt av miljø og dyrevelferd. Dette har gått steg for steg for oss. Vi har lært mye underveis. Vi har gått noen skritt i en retning og funnet en annen løsning på veien. Justert litt her og litt der, sier Liv Loftesnes.

Det er ikke mange årene siden innholdet på tallerkene så annerledes ut når hun og ektemannen Yngvar Andersen spiste middag.

- En av de store forskjellene fra før, er at selv om vi har spist oss gode og mette på alskens godsaker, så spretter jeg opp etter en middag og er klar for hva det måtte være, sier Yngvar og fortsetter:

- Det er et lite bilde på hvordan det føles å spise slik. For meg smaker det bedre og føles bedre. Ikke bare er det helsemessig bra for deg og meg. Det smaker også fantastisk, og ikke minst, er det å spise grønnere bra for miljøet og klimaet, sier Yngvar.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Tilgang til hele papiravisa og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisbelønte reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag

6 MÅNEDER*

Påskekupp

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (449,-/6mnd) når gratisperioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per kvartal. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

Prøveperiode*

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 1 kr per måned. 0,03 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99kr/mnd) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • * Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (449kr/6måneder) (99kr/mnd).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.