Så enkelt lager du din egen iskaffe

Piff opp kaffen med kardemomme eller kanel.

LESKENDE:  Iskaffen lager du enkelt selv. Foto: ALL OVER PRESS
LESKENDE: Iskaffen lager du enkelt selv. Foto: ALL OVER PRESS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere matsaker på db.no/mat
Mange av oss står i kø for kaffe. Vi vet hvordan vi vil ha kaffen og står der fordi vi vet hva vi har i vente.

Det er lett å tro at den gode smaken er noe andre lager.

Med litt planlegging behøver det ikke være slik. Det gjelder bare å ha favorittkaffen i hus og en trakter eller maskin du liker.

Akkurat nå drømmer mange av oss om iskaffe.

Oppkvikkende, smakfull og avkjølende på en og samme tid.

Synes du iskaffen ofte blir bitter? Hemmeligheten ligger i rekkefølgen du har ingrediensene i glasset.

Isterning Vil du by på iskaffe?  Prøv denne oppskriften, hentet fra oppskriftboka «Leve Lykkelig med sukker på» (Aller Forlag).

Bruk en isterning-form eller to på kaffe istedet for vann. Lag opp en god porsjon kaffe og sett i fryseren.

Da har du alltid kaffe som er fryst.

SOMMERLIG: Iskaffe er en av mange oppskrifter du finner i oppskriftsboka Å leve lykkelig med sukker på. Foto: ALL OVER PRESS
SOMMERLIG: Iskaffe er en av mange oppskrifter du finner i oppskriftsboka Å leve lykkelig med sukker på. Foto: ALL OVER PRESS Vis mer

I tillegg lager du litt ny kaffe og tar fram den kondenserte melken du har på lur.

Så er det bare å vippe ut det antall terninger du trenger, og mikse i vei.

Godt, enkelt - og kanskje en smule imponerende.

Vi gjør oppmerksom på at Dagbladet er eid av Aller som også eier Aller Forlag.

ISKAFFE MED KARDEMOMME

(Fire glass)

ISKAFFE:
Ca. 24 kaffeisterninger (frys på forhånd)
1 l friskbrygget kaffe
4 ss kondensert melk
Litt malt kardemomme (eller kanel)

SLIK GJØR DU:
1. Fordel kaffeisterningerne i 4 glass.
 
2. Hell kaffe over isterningene, og rør 1 ss kondensert melk i hvert glass. Smak til med litt søtning om du vil det.

3. Dryss litt kardemomme på toppen og server straks.

Oppskrift: «Leve lykkelig med sukker på» (Aller forlag)



 

 

 

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer