Du leser nå Dagbladet Pluss

Matbudsjett

Så enkelt levde de på 2000 kroner i uka

Lisa og Tjeran handlet hver dag. Små endringer gjorde at de reduserte matbudsjettet med 33 prosent på én måned. 

KUTTET MATUTGIFTENE: Lova (4) og Lycke (2,5) er vant til mamma Lisa og pappa Tjeran Tham Vinjes ferske og nyinnkjøpte mat. I en måned forandret de kjøpevanene og reduserte matbudsjettet med 33 prosent. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
KUTTET MATUTGIFTENE: Lova (4) og Lycke (2,5) er vant til mamma Lisa og pappa Tjeran Tham Vinjes ferske og nyinnkjøpte mat. I en måned forandret de kjøpevanene og reduserte matbudsjettet med 33 prosent. Foto: Christian Roth Christensen / DagbladetVis mer

- Det var mye enklere enn vi hadde trodd, sier Lisa Tham Vinje.

For Lisa (33) og Tjeran Tham Vinje (39) har mat, spontane café-besøk og fokus på gode måltider alltid vært sentralt.

Med hektiske jobber og et liv midt i byen, med spesialforretninger og dyre takeaway-muligheter rett utenfor døra, har det månedlige matbudsjettet deres vanligvis ligget rundt 12 000 kroner.

Denne høsten lot de seg utfordre. I en hel måned, midt i småbarnsmas og en flytteprosess ut av byen, bestemte de seg for å se hvor mye billigere de kunne leve.

Små grep - store beløp

De økte bevisstheten i forhold til innkjøp og måltider og satte seg som mål å ikke bruke mer enn 1500 kroner på mat per uke.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED*

PRØVEPERIODE

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED* 1 kr per 1 måned. 0,03 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 99,-/måned)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.