Så enkelt pynter du perfekte julekaker

- Mye finere enn øyne-nese-munn-pepperkaker.

(Dagbladet): - I England og USA er dette like stort som cupcakes.

FINERE: - I stedet for å bake bare til jul, kan man lage cookies hele året. Og så synes jeg at de ser mye finere ut enn de der øyne-nese-munn-pepperkakemennene, sier Ingrid Hancock Bjerknes. Foto: NINA HANSEN
FINERE: - I stedet for å bake bare til jul, kan man lage cookies hele året. Og så synes jeg at de ser mye finere ut enn de der øyne-nese-munn-pepperkakemennene, sier Ingrid Hancock Bjerknes. Foto: NINA HANSEN Vis mer

Ingrid Hancock Bjerknes bøyer seg over en liten bjelleformet småkake i sitt «showroom» på Majorstua i Oslo.

FRI FANTASI: Noen av kakene Ingrid Hancock Bjerknes har pyntet. Foto: NINA HANSEN
FRI FANTASI: Noen av kakene Ingrid Hancock Bjerknes har pyntet. Foto: NINA HANSEN Vis mer

På bordet foran seg har hun flere fat fulle av såkalte cookies - småkaker som er så pent pyntet at det nesten er for ille å sette tennene i dem.

De er den nye kaketrenden 28-åringen er i ferd med å introdusere for bakelystne nordmenn. I boka «Cookies. Pynt dem selv», forklarer hun hvordan de mindre fingernemme av oss også skal kunne tranformere tørre småkaker til vakre kunstverk.

- Videreutvikling av pepperkaka - Det er jo en slags videreutvikling av pepperkaka. I stedet for å bake bare til jul, kan man lage cookies hele året. Og så synes jeg at de ser mye finere ut enn de der øyne-nese-munn-pepperkakene, smiler hun.

JULESTEMNING: Kakene til Ingrid Hancock Bjerknes er så pent pyntet at det nesten er for ille å sette tennene i dem. Foto: NINA HANSEN
JULESTEMNING: Kakene til Ingrid Hancock Bjerknes er så pent pyntet at det nesten er for ille å sette tennene i dem. Foto: NINA HANSEN Vis mer

I London og New York finnes egne butikker som har spesialisert seg på «sugar iced cookies». Hancock Bjerknes medgir at her hjemme er det få som har hørt om fenomenet.

- Jeg ender opp med å vise folk bilder for å forklare hva det er. Og det har jeg fått veldig gode tilbakemeldinger på, sier hun.

Drømmer om pastellfarget konditori Kakegründeren startet Hancock Cupcakes i 2010, men selve bakingen overlater hun til profesjonelle. Drømmen er å starte et pastellfarget konditori i hovedstaden etter inspirasjon fra franske Ladurée.

- Sebastien Bruno, Pascal, Halvorsensk Conditori og ikke minst Sverre Sætre er jo kjempefine steder. Men de er alle eid og drevet av menn, så jeg tenker at uttrykket er veldig mannsdominert. De som handler der er ofte jenter, så da tenker jeg «hvorfor har ingen tatt tak i det?»

I disse førjulstider deler gründeren noen av sine triks til hvordan man kan gi pepperkaker og kakemenn et ekstra løft.

• Her finner du flere saker om mat fra Dagbladet.