Så erkebritiske at du må nesten snakke engelsk mens du spiser

Med så var det bare å spise én da. Ny episode av Den glade husmor.

(Dagbladet): Selv om husmordomenet primært er innenfor husets fire vegger, er enhver kvinne også tjent med å holde seg oppdatert på den store verden utenfor.

Det er den glade husmors motto når hun i dagens episode, som du ser øverst i saken, gjenoppfrisker engelskkunnskapene mens hun lager en av mest erkebritiske rettene hun kommer på.

Nemlig scones!

Vil du forsøke deg på samme bakverk, med eller uten innlagte engelskleksjoner, får du her oppskriften.

Den glade husmors scones
Dette trenger du:
4 dl hvetemel
2 ts bakepulver
0,5 ts natron
0,5 ts salt
3 ss sukker
75 gr smør
100 gr melkesjokolade (eller kokesjokolade 70%)
1 egg
1 ts vaniljesukker
1 ss revet appelsinskall
1 dl melk  

Slik gjør du det:
Bland mel, bakepulver, natron, salt og sukker og smuldre det i smøret.

Pisk egg sammen med vaniljesukker, appelsinskall og melk, og rør det i deigen sammen med sjokoladen.

Form deigen til en tykk rund leiv, cirka 20 cm i diameter.

Del den i 8-10 ruter eller snipper og legg på et bakebrett kledd med bakepapir.  Stek ved 220°C midt i ovnen i cirka 15 minutter.

Avkjøl på rist. Scones er best nystekte.

Du kan bytte ut melkesjokoladen med kokesjokolade hvis du ønsker en mer intens  sjokoladesmak.

Tilsett gjerne 1 spiseskje finhakket syltet ingefær sammen med hakket sjokolade for å få en mer spesiell variant.

Sjokoladescones får du ved å tilsette 2 spiseskjeer kakao i deigen.

Følg med! Den glade husmor sendes her på Dagbladet.no de neste ukene.

Alle episodene og oppskriftene blir lagt ut på dengladehusmor.no.

Følg også den glade husmor på Facebook for bonusklipp og slettede scener!