Så fort tjener du inn varmepumpa

Det du må vite om varmepumper - sjekk vår guide.

TID FOR VARMEPUMPE: En varmepumpe kan redusere strømregningen med flere tusen og samtidig gi deg en behagelig innetemperatur. FOTO: Manabu Takahashi
TID FOR VARMEPUMPE: En varmepumpe kan redusere strømregningen med flere tusen og samtidig gi deg en behagelig innetemperatur. FOTO: Manabu Takahashi Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Husker du fortsatt vinteren i fjor, da boligeiere gjorde alt for å holde sprengkulden ute av huset?

Da erindrer du sikkert også hvordan strømprisene spratt i været og du jobbet med å finne den mest optimale oppvarmingsmetoden for å spare strøm.

I år har du kanskje planer om å være føre vár og gjøre noe med strømforbruket ditt? Varmepumper har vist at de både gir varmekomfort og lavere strømregning.

Luft-til-luft varmpepumper Her gir vi deg et overblikk av hva som finnes på markedet av luft-til-luft varmepumper. Dette er den vanligste varmepumpen i norske hjem i dag, og finnes ifølge Norsk Varmepumpeforening i 600.000 norske stuer.

Den henter varmen sin fra luften utenfor boligen, men det betyr at effektfaktoren (COP) synker med fallende temperatur ute. Under to til fem grader kan det ifølge Enova også oppstå et kondenseringsproblem, som igjen medfører at innedelen må avrimes ved jevne mellomrom.

Luft/luft-varmepumper koster ifølge Enova mellom 15.000 og 20.000 kroner inklusive montering, og de har en levetid på 10 til 15 år.

I oversikten under starter prisene rett under 20.000 kroner og ender på over 30.000. Montering vil ligge rundt 4000 kroner, men vil variere fra leverandør til leverandør.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer