Så gode er bruktbilene

Disse bilene solgte mest i 2007. Så gode er de som bruktbiler

FOLKHEMMET: 87,1 prosent av alle kontrollerte V70-er er helt uten feil, ifølge Dekra. Det var avgjørende for Espen Surnevik (38) da familien trengte ny bil. Etter litt research endte de opp med en brukt V70 1,6 D Drivé. - Ikke akkurat et spennende valg. Men den har renomme som en trygg og driftssikker bil, sier Espen.
FOLKHEMMET: 87,1 prosent av alle kontrollerte V70-er er helt uten feil, ifølge Dekra. Det var avgjørende for Espen Surnevik (38) da familien trengte ny bil. Etter litt research endte de opp med en brukt V70 1,6 D Drivé. - Ikke akkurat et spennende valg. Men den har renomme som en trygg og driftssikker bil, sier Espen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Du kan spare mange penger og ergrelser dersom du sjekker dine bruktbilkandidater mot en gjennomarbeidet kvalitetsundersøkelse. Årets bruktbilrapport fra tyske Dekra er kanskje den beste av dem alle. Data fra 15 millioner kjøretøykontroller ligger til grunn.

Undersøkelsen omfatter kun feil som er knyttet til kjøretøyets kvalitet. Feil som skyldes uvettig bruk eller manglende vedlikehold, tas ikke med. Her har vi sett på feilstatistikken for biler som er gått 50 000 til 100 000 km. I praksis betyr det ofte at bruktbilen vil være fire-fem år gammel, og derfor har vi brukt de 30 mest solgte nybilene i 2007 (OFV-tall) som utgangspunkt.

- Skaff deg en tilstandsrapport for å være på den sikre siden. Dekra-kontrollene gir en pekepinn om bilens kvalitet, men sier ingenting om hvordan det står til med bilen du har plukket deg ut, sier Terje Bjørnsen, fagredaktør i Vi Menn Bil Top Gear. Han har jobbet med temaet bruktbil gjennom 20 år.

Beste merker Dekra oppsummerer sin bruktbilrapport med at modeller fra merkene VW, Audi, Toyota, Mercedes, Porsche og BMW hyppig er å finne blant dem med færrest feil. Også Ford, Honda, Mazda og Opel bygger jevnt over gode biler.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer