Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Så godt smaker august

Denne ukemenyen er skreddersydd for sesongen.

OPPSKRIFT MED MAKRELL: Makrellen har kommet! Foto: Erik Hannemann
OPPSKRIFT MED MAKRELL: Makrellen har kommet! Foto: Erik Hannemann Vis mer

Det er på høy tid å prise sommeren! Eller seinsommeren, som det heter. Og denne tida er flott fordi det bugner av sopp i skogen, blåbærene er modne, og du - har du hørt at makrellen har kommet?

OPPSKRIFT PÅ PASTA MED SOPP: Kantareller er nydelig og blir enda bedre med dill, gressløk og fløte... Foto: Erik Hannemann
OPPSKRIFT PÅ PASTA MED SOPP: Kantareller er nydelig og blir enda bedre med dill, gressløk og fløte... Foto: Erik Hannemann Vis mer

Det var et sikkert tegn på at sommeren gikk mot slutten da jeg hørte, alltid fra menn med trebåt og skjegg, at "Jo, nå er det makrell i fjorden". Jeg hører det ikke så ofte lenger. Den dukker bare plutselig opp. I butikken.

OPPSKRIFT MED KVEITE: Dette er en god måte å gjøre kveita god på. Foto: Christopher Sjuve
OPPSKRIFT MED KVEITE: Dette er en god måte å gjøre kveita god på. Foto: Christopher Sjuve Vis mer

På denne augustmenyen finner du også kantareller, bringebær, blåbær og litt spekemat!

OPPSKRIFT PÅ TILBEHØR TIL FISK: Løser du spørsmålet om tilbehør, er mye gjort. Foto: Erik Hannemann
OPPSKRIFT PÅ TILBEHØR TIL FISK: Løser du spørsmålet om tilbehør, er mye gjort. Foto: Erik Hannemann Vis mer

Mandag: Pasta med kantareller

Vi starter denne uka med en enkel pastarett. Den er proppfull av gule, flotte og velsmakende kantareller og en god bunt med dill.
Retten er i utgangspunktet vegetarisk. Men, det er ikke noe i veien for å steke seg litt kylling eller fisk og legge på toppen.

Tirsdag: Kveitemiddag

Kveite er en herlig fisk som trenger et årvåkent øye under tilberedning. Et steketermometer er kjekt å bruke på denne fisken ettersom den er så var for høye temperaturer - den blir for tørr. Du kan gjerne servere denne kveitemiddagen med ertepuré.

Onsdag: Bringebærsalat - med skinke
Dette er nok en salat som er ny for de fleste. Å finne bringebær sammen med salat og spekeskinke er nemlig ikke vanlig. Men, så friske som bringebærene er, hører de ikke bare hjemme i desserter og kaker. Slett ikke!

Dersom du har tid (og da må du huske på dette dagen i forveien), så kan du bake verdens beste, hjemmelagde brød til.

Torsdag: Sellerisuppe
Jeg håper du har litt brød igjen til denne suppa! Se for deg følgende godbit: Sellerisuppa nærmer seg slutten, du strør over litt smuldret blåmuggost som du så dypper det gode brødet ned i... Fristet? Vel, det finnes flere forslag til hvordan sellerisuppa blir bedre i oppskriften.

Fredag: Lat kyllinggryte med chorizo
Dette er en lat kyllinggryte med masse smak som vi låner fra den spanske chorizo-pølsa. Den kan gjerne lages dagen i forveien og varmes opp på fredagskvelden: Finhakk løk, squash og paprika og stek det i en stor kjele, ha i kylling, chorizo, tomater og hvitvin før du lar det putre en times tid.

Lørdag: Makrell med sopp og persille
Makrellen har kommet! Og den serveres med poteter, men også en kul sopprett med parmesan og persille. Dette er perfekt seinsommermat!

Søndag: Italiensk hurtigkylling med blåbærdessert
Vi avslutter med en kjapp kyllingrett som passer like godt på hverdager som søndagsmiddag. Dansen går slik, i en ildfast form: Legg i spinat, dekk med tomat, legg på brunet kylling før du legger på mozzarella - inn i ovnen!

Til slutt lager vi en blåbærkake som blir god med littegrann kaffe!

Og da har du fått et hint om hvordan denne uka blir bedre enn andre uker!

Les også:
Slik blir det tre forretter av en salmalaks
Her er alle ukemenyene
Denne kyllinggryta lager du i dag
Har du prøvd å lage klassisk finnbiff?

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media