Så godt smaker august

Denne ukemenyen er skreddersydd for sesongen.

OPPSKRIFT MED MAKRELL: Makrellen har kommet! Foto: Erik Hannemann
OPPSKRIFT MED MAKRELL: Makrellen har kommet! Foto: Erik Hannemann Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er på høy tid å prise sommeren! Eller seinsommeren, som det heter. Og denne tida er flott fordi det bugner av sopp i skogen, blåbærene er modne, og du - har du hørt at makrellen har kommet?

Det var et sikkert tegn på at sommeren gikk mot slutten da jeg hørte, alltid fra menn med trebåt og skjegg, at "Jo, nå er det makrell i fjorden". Jeg hører det ikke så ofte lenger. Den dukker bare plutselig opp. I butikken.

På denne augustmenyen finner du også kantareller, bringebær, blåbær og litt spekemat!

Mandag: Pasta med kantareller

Vi starter denne uka med en enkel pastarett. Den er proppfull av gule, flotte og velsmakende kantareller og en god bunt med dill. Retten er i utgangspunktet vegetarisk. Men, det er ikke noe i veien for å steke seg litt kylling eller fisk og legge på toppen.

Tirsdag: Kveitemiddag

Kveite er en herlig fisk som trenger et årvåkent øye under tilberedning. Et steketermometer er kjekt å bruke på denne fisken ettersom den er så var for høye temperaturer - den blir for tørr. Du kan gjerne servere denne kveitemiddagen med ertepuré.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer