Så helsefarlig er det røde kjøttet

Over 500 gram rødt kjøtt i uka øker risikoen å dø tidlig.

RØDT KJØTT: Ny forskning viser at for mye rødt kjøtt (85 gram om per dag) øker risikoen for dø tidlig, og for å dø av hjerte- og karsykdom og kreft.  Foto: Håkon Eikesdal / Dagbladet
RØDT KJØTT: Ny forskning viser at for mye rødt kjøtt (85 gram om per dag) øker risikoen for dø tidlig, og for å dø av hjerte- og karsykdom og kreft. Foto: Håkon Eikesdal / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Spiser du for mye rødt kjøtt kan du øke du risikoen for å dø tidlig og å dø av hjerte-og karsykdom og kreft, ifølge en ny amerikansk studie publisert i Archives of Internal Medicine.

En porsjon rødt kjøtt (84 gram) om dagen øker dødsrisikoen med 13 prosent, mens en porsjon bearbeidet kjøtt (en pølse i brød eller to baconskiver), øker risikoen med 20 prosent, ifølge forskerne ved Harvard School of Public Health.

De har fulgt og kartlagt kostholdet til 37 698 menn og 86 644 kvinner i henholdvis 22 og 28 år. Jevnlig inntak av rødt kjøtt ble assosiert med økt dødsrisiko.

Nordmenn spiser for mye Forskerne mener funnene bidrar til mer fakta om hvordan helsa påvirkes av å spise rødt kjøtt.

- Studien kommer med klare beviser på at jevnlig konsumpsjon av rødt kjøtt, spesielt bearbeidet kjøtt, bidrar til for tidlig død. På den andre siden kan det å velge sunnere proteinkilder enn rødt kjøtt, ha store positive helseeffekter ved at det reduserer sykdom og død knyttet til kroniske tilstander, sier Frank Hu, professor ved Harvard School of Public Health.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer