Så langt er et steinkast

Se hva Bibelen og norske eiendomsmeglere sier.

STOR VARIASJON: I dagens boligannonser varierer lengden på et steinkast fra 26 til 724 meter. Illustrasjonsfoto: iStockphoto
STOR VARIASJON: I dagens boligannonser varierer lengden på et steinkast fra 26 til 724 meter. Illustrasjonsfoto: iStockphoto Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«Et steinkast unna sjøen» - hvor langt er det egentlig?

«Et steinkast» brukes stadig i boligannonser, men det er et mål som er vanskelig å forholde seg til. Begrepet sier noe om at avstanden ikke er stor, men noen ganger er et steinkast ganske langt, kan det vise seg i virkeligheten.

Ifølge Wikipedia var et steinkast et mye brukt lengdemål i norrøn tid. Per definisjon var et steinkast opprinnelig den lengden en voksen mann kunne kaste en nevestor stein, men uttrykket brukes i dag helst for å beskrive noe eller noen som er «et lite stykke unna».

En uviss lengde - Et steinkast er jo et omtrentlig lengdemål - så langt som man kan kaste en stein. Og det vil jo variere fra person til person, forteller ordbokredaktør ved Institutt for nordistikk og litteraturvitskap NTNU, Tor Erik Jenstad.

Jenstad påpeker at det er vanskelig å tidfeste akkurat når det har oppstått, men at vi må regne med at det har vokst naturlig fram.

- Når det stadig er i bruk, er det vel fordi det innimellom er behov for å oppgi en litt uviss lengde av denne typen, istedenfor å gi det mer eksakt i meter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer