Så lett får du av det gamle tapetet

Det er langt enklere enn du frykter.

NY VEGG: Å kvitte seg med oppsatt tapet kan være litt av en jobb. Her er tipsene som kan gjøre jobben lettere. FOTO: Thinkstockphotos
NY VEGG: Å kvitte seg med oppsatt tapet kan være litt av en jobb. Her er tipsene som kan gjøre jobben lettere. FOTO: Thinkstockphotos Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ingen pusser opp og renoverer like mye som oss nordmenn. Skiturer og båtliv, sier du? Det kan ofte heller virke som om det er en folkesport å stå på hodet i et malingsspann med årets heteste fargetrend. Eller tilbringe helgen med å slipe ned gamle tregulv.

Noen jobber er dog desidert mer herk enn andre, og mangt et styggord har nok blitt ytret når gammel tapet skal plukkes og skrapes ned fra veggene før maling eller ny tapet kan komme på plass. Men trenger det virkelig være så vanskelig? Vi har spurt ekspertene til råds:

Ikke all tapet trenger å fjernes Om du er riktig heldig er tapetet på veggen din av den typen som ikke trenger å fjernes før du skal male, forklarer de på interiørnettstedet Ifi.no.

- Når det gjelder fjerning av gammel tapet er kanskje det første spørsmålet man bør stille seg om det er nødvendig å fjerne tapetet, forklarer Jørgen Bodin hos Tapetgalleriet til Bonytt.no.

- Dersom tapetet sitter godt til underlaget kan man faktisk i de fleste tilfeller rett og slett tapetsere over.

Men skal du tapetsere over det gamle tapetet, må du også passe på å grunne med rikelig med heftgrunn, fordi det nye tapetet trenger godt feste.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer