Så lett lager du vaniljekrem

Kan du lage vaniljekrem, får du flere venner.

OPPSKRIFT PÅ VANILJEKREM: Det er overraskende enkelt å lage vaniljekrem. Foto: Erik Hannemann
OPPSKRIFT PÅ VANILJEKREM: Det er overraskende enkelt å lage vaniljekrem. Foto: Erik Hannemann Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||Vaniljekrem er noe man kjøper. Eller?

Jovisst kan man kjøpe det på kartong. Og det er lettvint. Men det er ikke noe du kan være stolt av.

Først når du lager maten selv, og ser at det blir godt og kult, først da begynner det å bli moro på kjøkkenet.

Lag det selv! Vaniljekrem er en av de tingene som matindustrien nesten får til (de kan aldri få til noe skikkelig fordi det lages i kjønnsløse fabrikker med børsta, sterilt stål og hvite frakker - der er det ikke rom for kjærlighet, sånn er det bare). Dersom du vil spise noe uten "modifisert maisstivelse, stabilisator (natriumalginat E 401, karragenan E 407, tetranatriumdifosfat E 450), aroma, farge (betakaroten E 160a)" (fra innholdsfortegnelsen på Piano vaniljekrem) er det sikrest å lage det selv. (Og legg merke til at jeg ikke faller for fristelsen til å spørre om du finner noe vanilje i vaniljekrem-ingrediensene).

Og så er det så enkelt!

De to tingene du må kunne er:

Dele eggeplomme og eggehvite Skrape ut frøene fra en vaniljestang Du skraper ut frøene fra vaniljestangen og koker det opp med melken. Det heller du over eggeplommer som er pisket med sukker og maisenna. Så varmer du det forsiktig opp (se detaljerer i oppskriften).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.