Så lite skal til for at du får skikkelig langfri før nyttår

Og dette er fridagene i 2015.

TO DAGER ER ALT DU TRENGER: Ved å ta ut to fridager ved juletider, kan du få ni dager sammenhengende ferie. Foto: ALL OVER PRESS
TO DAGER ER ALT DU TRENGER: Ved å ta ut to fridager ved juletider, kan du få ni dager sammenhengende ferie. Foto: ALL OVER PRESSVis mer

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dinside): Det er ubønnhørlig slutt på late sommerferiedager for de fleste av oss, og vi er tilbake til matpakkesmøring, køkjøring og lekselesing.

I Norge er det lovpålagt med 25 virkedager ferie, og hvordan dette kan disponeres, vil variere. Alle har i det minste rett på tre ukers sammenhengende ferie i perioden 1. juni til 30. september.

Og dersom du ikke allerede har tatt ut alt av ferie, er det fremdeles muligheter for langfri - om du disponerer riktig.

Styr unna skoleferiene dersom du vil reise billigst mulig. Her kan du sjekke datoene.

To dager er alt du trenger Jepp, to dager er faktisk alt du trenger for å få til skikkelig langfri til jul. Julaften i år faller nemlig på en onsdag, og har du uansett fri på julaften, er det bare to fridager i forkant av julaften som skal til - så har du fri i ni late dager i strekk.

Her du enda noen fridager til overs, og ekstrafri på nyttårsaften, kan du ta skikkelig langfri i hele 16 dager, kun ved hjelp av fem feriedager.

Det kan med andre ord være lurt å være litt gnien på de siste feriedagene dersom du ønsker deg en skikkelig jobbpause til jul.

Styr unna skoleferien Dersom hovedfokus for deg er billig ferie, er det imidlertid lurest å ta ut ferien før juleferien ringer inn. For når skolene går ut i ferie, øker prisene.

I år går de fleste skolene ut i juleferie allerede helgen før juleuka, altså til lørdag 20. desember. Og skoleferien varer til over helgen etter nyttår, altså til og med søndag 4. januar.

Du kan selv sjekke hvordan dette er i Dinsides skoleferieoversikt for skoleferiene 2014/2015.

Det er imidlertid også mulig å gjøre ferien ganske billig også i skoleferien. Da bør du følge med på flyselskapenes kampanjer, som gjerne dukker opp nå på høsten og etter nyttår - i tillegg til ellers i løpet av året.

Slik blir ferien i 2015 Ikke før er sommerferien over, så begynner mange å tenke på neste års ferie. Charterselskapene har allerede åpnet for bestilling av endel hoteller og reiser for neste sommer, og mange bestiller for å sikre seg akkurat den ene spesielle leiligheten.

Jula i fjor og jula i år var gode med tanke på plasseringen av helligdagene, men til neste år ser det ikke like bra ut.

Slik blir ferieåret 2015: 1. nyttårsdag 2015: 1. nyttårsdager er årets første helligdag. Det er på en torsdag.

Påsken 2015: Palmesøndag er 29. mars, og 2. påskedag er 6. april.

1. mai:
Faller på en fredag.

Kristi Himmelfartsdag:
Torsdag 14. mai.

17. mai: Faller på en søndag.

Pinse: 2. pinsedag faller på mandag 25. mai.

Jul 2015: Julaften er på en torsdag, dermed blir 1. og 2. juledag på fredag og lørdag. Nyttårsaften er selvsagt da også på en torsdag, og med 1. nyttårsdag på en fredag.

Ønsker du å ta ut to ukers fri jula 2015, må du bruke seks feriedager (forutsatt ekstra fri jul- og nyttårsaften).