- Så mange bikinikledde kvinner at kona ble sur

Britiske turister klager på toppløse kvinner, varm sand og billig mat.

MISFORNØYDE: Den britiske reiseformidleren Sunshine har valgt å gå ut med noen av de rareste klagene deres kunder sendte inn i 2010. Arkivfoto: AFP/SCANPIX
MISFORNØYDE: Den britiske reiseformidleren Sunshine har valgt å gå ut med noen av de rareste klagene deres kunder sendte inn i 2010. Arkivfoto: AFP/SCANPIXVis mer

(Dagbladet): - Mallorca var helt greit, men det var så mange bikinikledde kvinner på stranda at jeg fikk trøbbel med kona.

Slik starter én av de mange klagene fra britiske turister misfornøyd med sin sydenferie.

Bekymret Det er det britiske reiseselskapet Sunshine som nylig har offentliggjort  en liste over de mest bisarre klagene de har mottatt i 2010.

- Som oftest får vi tilbakemeldinger på hvor bra de reisende har hatt det. Men av og til får kundeservice inn noen veldig morsomme, om noe obskure klager, kommenterer selskapets gründer Chris Brown i en pressemelding.

For å la Mallorca-reisende fortsette:

- Noen av kvinnene på stranda var toppløse. Flere ganger tok min kone meg på fersken i å se på andre kvinner. Det førte til en krangel som varte i flere dager. Jeg håper dere forstår min bekymring.

Varm sand Han er ikke den eneste som virker uforberedt på strandlivets realiteter.

En kvinne på familietur til Lanzarote med sin mann og to barn fikk en uventet start på turen.

- På vår første dag på Playa Blanca var det 26 varmegrader og sanden var så varm at barna ikke kunne gå bort for å bade i sjøen, skriver hun og fortsetter:

- De ble virkelig lei seg, spesielt da de så andre barn som lekte i havet.

Sover for godt Andre reisende uttrykker sin skuffelse da feriedestinasjonen ikke lever helt opp til forventningene.

- Ut i fra bilder på deres hjemmeside, så det tyrkiske hotellet veldig eksotisk ut. Bildene stemte godt med virkeligheten, men det var altfor andre briter der og de ødela den eksotiske stemningen. Vi var skuffet og kommer ikke til å besøke Marmaris igjen, framholder en innsender.

Noen av tilbakemeldingene tyder også på at det faktisk kan bli for mye av det gode.

- Jeg liker å legge meg tidlig når jeg er på ferie for å få mest mulig ut av den neste dagen. Hotellet var fint, men sengen var altfor komfortabel og jeg forsov meg fem av de syv dagene jeg var der. Jeg foretrekker heller å stå opp tidlig, skriver en misfornøyd feriegjest, mens en annen klager på matutvalget:

- Før ferien veide jeg 80 kilo. Jeg tenkte at det var en god idé å velge «all inclusive»-hotell (alle måltidene er inkludert i prisen journ. anm.), men det var så mye mat å velge mellom på buffeene ved alle måltider at jeg la på meg 2,5 kilo. Nå angrer jeg på hele ferien.

Bråkete naboer Flere reisende mener at reiseselskapet bør være flinkere til å opplyse om alle sidene ved feriemålet, også de mer uvanlige.

- Jeg fant et par Prada-solbriller jeg likte hos en mann som solgte briller på stranda. Han ville ha 90 kroner for dem, men jeg fikk prisen ned til 40. Men jeg ble skikkelig satt ut da jeg fant ut av disse var piratkopier. Er ikke det ulovlig? Ingen advarte meg mot dette og nå kan jeg ikke bruke dem.

Chris Brown ved Sunshine forteller at de forsøker, så langt det går, å strekke seg for å hjelpe kundene.

- Men vi kan ikke holdes ansvarlig for sandtemperaturen, vektoppgang på grunn av god mat eller antall britiske turister i nærheten.

Han har heller ikke noe godt svar til følgende klage:

- Dette er et nokså ubehagelig tema å ta opp. Under vår tur til Bulgaria, hadde vi bråkete naboer i hotellrommet ved siden av. Hver gang de hadde sex, og det skjedde flere enn fem netter, var de ekstremt høylytte. Jeg følte et press på meg for å ta initiativet til sex overfor min egen kone, så hun ikke skulle klage på at hun følte seg utenfor.

NB! Er du misfornøyd med din reise, ta kontakt direkte med fly- eller reiseselskapet som solgte deg billettene eller oppholdet. Når du ikke fram med din klage, er neste steg Fly- eller  Pakkereisenemda.