Så mange egg kan du spise

Er det fortsatt slik at vi bør begrense inntaket? Sjekk ekspertens svar!

KOLESTEROL: Mange er skeptiske til å spise egg fordi de inneholder mye kolesterol, men ifølge eksperten er dette en myte som er på hell. Foto: BRENT HOFACKER - FOTOLIA
KOLESTEROL: Mange er skeptiske til å spise egg fordi de inneholder mye kolesterol, men ifølge eksperten er dette en myte som er på hell. Foto: BRENT HOFACKER - FOTOLIA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(KK.no): Egg er en sunn matvare som er godt likt av de aller fleste.

I tillegg til å smake godt, er frokostfavoritten også proppfull av proteiner, vitaminer og mineraler som er bra for kroppen.

Som kjent inneholder egg også kolesterol, noe som gjør at enkelte er skeptiske til å spise det hver dag.

Men er egentlig egg så «farlig»? Eksperten har gitt oss svaret.

Ingen grunn til bekymring Ifølge Cathrine Borchsenius, som er klinisk ernæringsfysiolog hos Bramat.no, kan du spise egg uten å bekymre deg.

- Noen holder seg unna egg i frykt for å få for høyt kolesterol, men med mindre du allerede har svært høyt kolesterol, kan du trygt spise egg daglig, forteller hun til KK.no.

Høyt kolesterol i blodet øker risikoen for hjerte- og karsykdommer, og derfor ble man tidligere rådet til å begrense inntaket av egg. Dette fordi eggeplommen inneholder mye kolesterol.

- I dag vet vi at det kolesterolet vi får gjennom egg og annen mat, har minimal betydning for blodets kolesterolinnhold, så dette er en myte som er på hell.

Videre forteller Borchsenius at det som virkelig betyr noe for kolesterolet i blodet, er hvor mye mettet fett vi spiser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer