Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Så mye dyrere blir ferien din i USA, Storbritannia, Spania og Hellas

I en rekke land rekker pengene langt kortere enn i fjor.

MINDRE FOR PENGENE: Det britiske pundet er blitt 8 prosent dyrere siden i fjor. Det merkes hvis du legger ferien til London i sommer. FOTO: CHRIS HARRISON / NTB SCANPIX
MINDRE FOR PENGENE: Det britiske pundet er blitt 8 prosent dyrere siden i fjor. Det merkes hvis du legger ferien til London i sommer. FOTO: CHRIS HARRISON / NTB SCANPIX Vis mer

Økende arbeidsledighet, lave oljepriser og svak krone førte til at flere nordmenn strammet inn feriebudsjettet i 2015. Men nå har stemningen endret seg, viser tall fra hovedorganisasjonen Virke.

Seks av ti planlegger å tilbringe sommerferien i utlandet. I år øker vi også reisebudsjettet. I gjennomsnitt planlegger vi å bruke i 45 800 kroner, ifølge tall fra Virke. Det er 8600 kroner mer enn fjorårets forbruk.

Bo og forbruk

- For mange av oss står ferie høyt på prioriteringslista, og da særlig sommerferien. Men vi befinner oss i en usikker periode for norsk økonomi, og med den svake krona kan utenlandsturen fort bli en dyr affære, sier Silje Sandmæl, forbrukerøkonom i DNB.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?