Så mye går pensjonistene glipp av hvert år

Pensjonistenes realinntektsnedgang over flere år har vært med på å finansiere skattelette til de rikeste i Norge, fastslår Unio foran årets trygdeoppgjør.

<strong>STORE BELØP:</strong> Totalt har regjeringen spart 7,8 milliarder kroner på alderspensjonistene, ifølge Unios beregninger. Foto: NTB Scanpix
STORE BELØP: Totalt har regjeringen spart 7,8 milliarder kroner på alderspensjonistene, ifølge Unios beregninger. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Tapene pensjonistene er påført, utgjør for en gjennomsnittlig alderspensjonist i folketrygden 8200 kroner årlig i perioden 2014-2019. Regjeringen har skaffet seg et betydelig handlingsrom på denne måten, som den blant annet har brukt på skattelettelser til dem som har mest, mener Erik Orskaug, sjeføkonom i Unio.

Trygdeoppgjøret, som i år foregår 20. og 21. mai, regulerer grunnbeløpet og pensjonene i folketrygden og angår dermed over 1 million nordmenn, deriblant 937 000 alderspensjonister.

Du kan nå betale med

HØSSTTILBUD 40% RABATT

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.1 UKE

55 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

40% RABATT

1 MÅNED

59 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

40% RABATT

3 MÅNEDER

149 kr

(Fornyes til 249,-/3måneder)

  • Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer