Så mye går pensjonistene glipp av hvert år

Pensjonistenes realinntektsnedgang over flere år har vært med på å finansiere skattelette til de rikeste i Norge, fastslår Unio foran årets trygdeoppgjør.

STORE BELØP: Totalt har regjeringen spart 7,8 milliarder kroner på alderspensjonistene, ifølge Unios beregninger. Foto: NTB Scanpix
STORE BELØP: Totalt har regjeringen spart 7,8 milliarder kroner på alderspensjonistene, ifølge Unios beregninger. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Tapene pensjonistene er påført, utgjør for en gjennomsnittlig alderspensjonist i folketrygden 8200 kroner årlig i perioden 2014-2019. Regjeringen har skaffet seg et betydelig handlingsrom på denne måten, som den blant annet har brukt på skattelettelser til dem som har mest, mener Erik Orskaug, sjeføkonom i Unio.

Trygdeoppgjøret, som i år foregår 20. og 21. mai, regulerer grunnbeløpet og pensjonene i folketrygden og angår dermed over 1 million nordmenn, deriblant 937 000 alderspensjonister.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer