Du leser nå Dagbladet Pluss

Så mye har boligen din steget i verdi de siste fem åra

Og slik blir bolighøsten!

STOR PÅGANG: Eiendomsmeglerfullmektig Beate Helgeland i Eiendomsmegler1 holdt visning på St.Hanshaugen i Oslo. Mange var interessert i leiligheten på rundt 50 kvadratmeter. Dagen etter ble den solgt for 270 000 kroner over takst. Foto: TOMM W. CHRISTIANSEN
STOR PÅGANG: Eiendomsmeglerfullmektig Beate Helgeland i Eiendomsmegler1 holdt visning på St.Hanshaugen i Oslo. Mange var interessert i leiligheten på rundt 50 kvadratmeter. Dagen etter ble den solgt for 270 000 kroner over takst. Foto: TOMM W. CHRISTIANSENVis mer

(Dagbladet): Kjøpte du en leilighet til 3 millioner kroner i hovedstaden i august 2013, økte denne med 158 700 kroner i verdi på ett år, når gjennomsnittlig prisvekst i Oslo sentrum legges til grunn.

Det viser beregninger forbrukerøkonom Elin Reitan i Nordea har gjort for Dagbladet. Hun har med utgangspunkt i fersk statistikk fra Eiendom Norge regnet på hvor mye man har tjent på boligkjøpet de siste åra.

I Oslo økte boligprisene i gjennomsnitt med 5,29 prosent fra august i fjor til august i år.

- De som utsatte boliginvesteringen i fjor til i år kan potensielt ha tapt en del penger. Mange lot seg kanskje skremme av økonomenes advarsler om at vi ville få et markant prisfall på boliger i Norge, og bestemte derfor seg for å utsette boligkjøpet, sier Reitan.