STOR OPPGANG:  - Dette er ikke noe dagen derpå, selv om boligmarkedet kjølnet av i fjor høst. Boligprisene har hatt en fantastisk oppgang de siste åra, og vi er fortsatt på fest, sier Espen Brynsrud, kommunikasjonsrådgiver i DNB. Foto: COLOURBOX
STOR OPPGANG: - Dette er ikke noe dagen derpå, selv om boligmarkedet kjølnet av i fjor høst. Boligprisene har hatt en fantastisk oppgang de siste åra, og vi er fortsatt på fest, sier Espen Brynsrud, kommunikasjonsrådgiver i DNB. Foto: COLOURBOXVis mer

Så mye har du tjent på boligen din

Til tross for at markedet fikk en knekk i fjor, har boligkjøp vært en gullgruve de siste åra.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

(Dagbladet): Er du blant dem som har handlet bolig siden 2008, har du gjort et sikker investering, viser beregninger DNB har gjort for Dagbladet:

FIKK KJØPT TIL TAKST TOK SJANSEN: På tross av usikkerheten i boligmarkedet den siste tida, tok Kenneth Fredriksen og familien sjansen på å kjøpe bolig etter nyttår. Her viser han fram prospektet av rekkehusleiligheten på Skjedsmo i Akershus. Foto: GEIR OTTO JOHANSENEtter å ha tapt flere budrunder, var Kenneth Fredriksen (42) og familien heldige og fikk kjøpt rekkehus til takst.- Vi bød på flere boliger som gikk 300 000-400 000 kroner over takst, men nå fikk vi med oss prisnedgangen fra i fjor, sier 42-åringen. De siste åra har han, samboer og to barn leid leilighet både i Trondheim og Oslo.- Vi solgte den forrige boligen vår da vi flyttet hit for at jeg skulle begynne å studere i Trondheim, forteller Fredriksen, som nå har fått jobb i Oslo.- Vi var litt usikre på om vi skulle kjøpe eller fortsette å leie, det er ikke lett å vite når det er rett tidspunkt å kjøpe, sier han. I juni flytter familien inn i en 134 kvadratmeter stor rekkehusleilighet i Skjetten i Skjedsmo kommune i Akershus.

Solgte du en 70 kvadratmeter stor leilighet i januar i 2008, kunne du få 2 millioner kroner for den. Ventet du med å selge til januar 2013, kunne du få 2,67 millioner kroner for en leilighet av samme størrelse.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn