PAKKEREISE: Det kan lønne seg å pakke sine egne sydenreiser, men ikke alltid. Foto: ILLUSTRASJON
PAKKEREISE: Det kan lønne seg å pakke sine egne sydenreiser, men ikke alltid. Foto: ILLUSTRASJONVis mer

Så mye kan du spare om du bestiller reisen på egen hånd

Slik gjør du om du ennå ikke har bestilt årets sydentur.

• Flere reisesaker på db.no/reise.

DinSide: Pakkereiser til Syden er en utbredt ferieform for nordmenn, men lønner det seg egentlig å velge pakketurer gjennom charterselskapene?

Vi har undersøkt priser på seks pakketurer og sammenlignet prisene med en tilsvarende reise bestilt utenom charterselskapene.

Vår stikkprøve viser at det kan være mye å spare, men slett ikke alltid. Derfor bør du alltid sjekke alternative priser på en tilsvarende reise, før du bestiller årets ferie.

Flere tusen i forskjell Vi har søkt etter to pakkereiser med varighet på 1 uke hos hvert av følgende charterselskap: Star Tour, Ving og Apollo.

Hos hvert selskap har vi valgt én pakkereise til Gran Canaria i Spania, og én pakkereise til Kreta i Hellas. Prisene gjelder for to voksne og to barn på 2 og 4 år.

SJEKK: Det kan være mye å spare hvis du går utenom reiseselskapene. Tabell: DINSIDE.NO
SJEKK: Det kan være mye å spare hvis du går utenom reiseselskapene. Tabell: DINSIDE.NO Vis mer

Deretter har vi søkt etter priser på flybilletter til samme destinasjon, og overnatting på samme hotell som i pakkereisen, i samme type rom og på samme tidspunkt. Avreise er lagt til den første uka av juli.

Fire av de seks pakkereisene vi har søkt etter priser på utenom charterselskapene, er billigere enn å booke reise gjennom reiseselskapene.

Størst forskjell Den største prisforskjellen får vi på en reise til Gran Canaria, hvor prisen hos Star Tour er 5272 kroner høyere enn ved egen bestilling av samme reise.

Men noen ren fasit finnes ikke:

Vi fant nemlig også eksempler på at det kan være langt dyrere å bestille reise på egen hånd.

Pakkereisen til Gran Canaria med Apollo ble hele 11 000 kroner dyrere da vi forsøkte å bestille samme reise utenom reiseselskapet. Her var det dyre flybilletter som utgjorde den store forskjellen i prisen.

I tabellen over kan du se samtlige seks pakkereiser og prisen på en tilsvarende reise bestilt på egen hånd.

Fleksibilitet gir lavere priser I våre priseksempler har vi som nevnt sammenlignet priser med nøyaktig samme avreisedato, og bare tatt med direkteflyvninger.

Velger du derimot en flyvning med mellomlanding, kan du finne flybilletter som er flere tusen kroner billigere. Dette erfarte vi da vi sjekket etter laveste pris til disse reisemålene.

Gjennom reiseselskapene må du dessuten velge de avreisedatoene selskapet har satt opp.

Bestiller du flybilletter på egen hånd, og er fleksibel i forhold til avreisedato, øker det sjansen for å spare penger på billettene - og kan gi enda lavere priser enn i eksemplene i tabellen.

Dobbeltsjekk Er du i gang med å bestille årets feriereise, vil vi derfor råde til å alltid dobbeltsjekke om sydenturen blir rimeligere om du bestiller den utenom charterselskapene.

Samtidig er det verdt å være klar over at man er omfattet av pakkereiseloven ved bestilling av pakkereiser, som innebærer at arrangøren garanterer at de reisende får refundert sine forskuddsbetalinger og/eller en alternativ hjemreise hvis en arrangør går konkurs.

NB: I våre priseksempler har vi ikke tatt med ekstra priser for transport til og fra overnattingsstedet, eller eventuelle gebyrer for bestilling av flybilletter.

Les også:

•  Nå må du søke om visum før Tyrkiareisen

•  Her strekker pengene lengst i sommer

Gir ferieturen kutt i NAV-støtten?


Saken ble opprinnelig publisert på DinSide.
Les her.