Skilsmisse og økonomi

Så mye koster samlivsbruddet - slik sikrer du deg økonomisk

Skilsmisse og samlivsbrudd kan bli dyrt – særlig hvis partene ikke klarer å samarbeide. Sjekk hvilke grep du bør ta for å sikre deg best mulig.

Illustrasjonsfoto: NTB SCANPIX
Illustrasjonsfoto: NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Blir dere ikke enige om det økonomiske oppgjøret, kan samlivsbruddet fort bli dyrt, fastslår Vegar Ringstad Pettersen, advokat i Help forsikring.

I fjor ble det registrert 9345 skilsmisser og 10842 separasjoner, ifølge tall fra Statistisk sentralbyrå. I tillegg er det mange som bryter ut av samboerskap, men disse registreres ikke.

–Ved skilsmisse må det foretas et skifte mellom ektefellene. Men hvis partene ikke klarer å løse bruddet ved å samarbeide om et privat skifte, vil det bli aktuelt å begjære offentlig skifte. Det oppnevnes da en advokat som bostyrer, og vedkommende skal ha betalt for arbeidet som utføres. Det sier seg selv at dette kan bli dyrt dersom prosessen dras ut i tid, sier han.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer