Så mye mer har boligprisene steget enn lønna di

De siste 25 åra har boligprisene i Norge mer enn femdoblet seg. Lønningene har økt bare halvparten så mye.

BOLIGER TIL SALGS: I mars og april ble det på FINN publisert 4336 Oslo-annonser. Her fra et av de nye prestisjeprosjektene ved indre havn i hovedstaden, Sørenga. FOTO:TORBJØRN BERG / DAGBLADET
BOLIGER TIL SALGS: I mars og april ble det på FINN publisert 4336 Oslo-annonser. Her fra et av de nye prestisjeprosjektene ved indre havn i hovedstaden, Sørenga. FOTO:TORBJØRN BERG / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Boligprisene fortsatte å øke i april, viser ferske tall fra Eiendomsmeglerforetakenes forening (Eff). Boligprisene for april var 1,3 prosent høyere enn i mars.

Sterkest prisvekst hadde eneboliger - en økning på 2,6 prosent. Gjennomsnittsprisen hittil i 2013 er 5,5 prosent høyere enn snittprisen i 2012 og 6,6 prosent høyere enn i tilsvarende måned i fjor.

- Boligprisøkningen for april måned ble som forventet sterk, men likevel noe svakere enn i fjor. 12 måneders veksttakt på 6,6 prosent indikerer en mer avdempet prisutvikling, og er i henhold til våre prognoser om en gjennomsnittlig prisvekst på mellom 4-6 prosent i år, sier administrerende direktør Christian Vammervold Dreyer i Eiendomsmeglerforetakenes Forening (Eff).

Lønna henger etter Siden 1985 har snittprisene på en 70 kvadratmeter stor leilighet i Norge nær seksdoblet seg. I samme periode har lønna økt bare halvparten så mye, viser tall fra Nordea.

- Dette viser hvor fantastisk mye mer boligprisene har økt mer enn den generelle lønnsveksten, sier Christine Warloe, forbrukerøkonom i Nordea.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer