Så mye sex må du ha for å lage barn

Det er mer enn du tror.

SLUTT PÅ SPONTAN SEX: Mange par som prøver å bli gravide lenge, opplever at sex blir mer et pliktløp enn noe spontant. FOTO: IStockphoto.com
SLUTT PÅ SPONTAN SEX: Mange par som prøver å bli gravide lenge, opplever at sex blir mer et pliktløp enn noe spontant. FOTO: IStockphoto.comVis mer

||| Sex fire ganger i uka i et halvt år for å unnfange et barn? Det er faktisk det som skal til for at gjennomsnittsparet skal bli gravide.

Les også: Svangerskapet fra uke til uke

Det viser en undersøkelse blant 3000 britiske mødre , utførst av First Response, et firma som selger eggløsning- og graviditetstester.

På første forsøk - Å ha sex 104 ganger før man blir gravid kan høres mye ut, men øvelse gjør mester, uttaler legen Mike Smith, som er talsmann for undersøkelsen, til Daily Mail.

Undesøkelsen viste også at to tredeler av de spurte kvinnene ble gravide raskere enn de hadde ventet.

Kledde seg sexy Én av tre oppgir at de kledde seg mer sexy for mannen når de ville prøve å starte en familie. For 70 prosent av kvinnene som svarte ville at barnet skulle være et resultat av lidenskaplig og spontant sex.

Likevel oppga 25 prosent at sex ble kjedeligere når de hadde det "på kommando" for å bli gravide.

Ikke overrasket - Det høres normalt ut at par bruker den tiden på å bli gravide. Ikke før det har gått et år bør man oppsøke lege hvis man ikke blir gravid, sier jordmor Siri von Krogh.

Alder og prevensjon - Kvinnens alder har stor innvirkning på hvor fort man blir gravid. I tillegg kan bruk av hormonpreparater som p-piller og hormonspiral gjøre at syklusen blir forstyrret, og man bruker lengre tid på å bli gravid, sier hun.

Hennes råd er å ikke vente så lenge med å prøve å bli gravid.

Allergisk mot sæd - Har man en partner, bør man ikke la det gå så lang tid. Det kan faktisk skje at kvinner utvikler en slags allergisk reaksjon mot mannens sæd hvis man er sammen lenge før man prøver å bli gravide, sier hun.

Lev sunt Et annet råd er å leve sunt og regelmessig og kutte ut røyk og alkohol.

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

FIRE GANGER I UKA: Så ofte må gjennomsnittsparet ha sex for å oppnå graviditet. FOTO: Istockphoto.com
FIRE GANGER I UKA: Så ofte må gjennomsnittsparet ha sex for å oppnå graviditet. FOTO: Istockphoto.com Vis mer