• Flere reisesaker på db.no/reise.
(Dinside): Vi har alle kjent på følelsen etter å ha spist et bedre, eller ikke fullt så bra, måltid på restaurant i utlandet:
Hvor mye skal du egentlig gi i tips til servitøren?
Og hva skal du gi kelneren her hjemme? Kanskje kan du droppe å gi noe i det hele tatt.
Les også: Kafébesøkene kan være det som tapper kontoen hver måned
Frivillig med tips i Norge I Norge regnes det som frivillig å gi tips, for her til lands er ikke servitører avhengige av tips for å ha en grei inntekt, slik det er i en del andre land.
- I Norge er det frivillig å gi tips. Det kan være en hyggelig gest om man er ekstra fornøyd, og da bør 10-15 prosent av beløpet være en grei retningslinje, har kommunikasjonsdirektør i Virke, Kjetil Sviland, tidligere uttalt til Dinside.
Nettopp fordi det er frivillig, anbefaler han å ikke gi tips om eksempelvis maten eller servicen ikke er som forventet.
Kommunikasjonsdirektør i NHO Reiseliv, Merete Habberstad, vil derimot ikke gi en anbefaling om størrelsen på tips i Norge. Begrunnelsen er at de er en arbeidsgiver- og bransjeorganisasjon, og lønnssystemene i Norge baserer seg i dag ikke på tips, i motsetning til i mange andre land.
For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn
Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.
Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger