Så mye sparer du på å kjøpe denne flaska på Gardermoen

Her er lista over taxfree-kuppene.

SPARER PENGER: Du sparer 67 prosent på handle denne flaska i taxfree-en i stedet for på vinmonopolet. Foto: OLE C.H. THOMASSEN
SPARER PENGER: Du sparer 67 prosent på handle denne flaska i taxfree-en i stedet for på vinmonopolet. Foto: OLE C.H. THOMASSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet): Ferie og sol, det er sommer.

Mange nordmenn skal til utlandet for å nyte ferien, og da er det naturlig og handle på taxfree-butikkene på vei ut av landet - eller hjem.

For her fins det varer til bare en fjerdedel av prisen.

- Vi gjør omfattende prisundersøkelser av flere hundre varelinjer på andre europeiske flyplasser flere ganger i året, sier administrerende direktør Håkon Fjeld-Hansen i Travel Retail Norway.

Store prisforskjeller Det er spesielt sprit som er billig. Her kan du få varer over 60 prosent billigere. Men det er ikke bare dette som gir enorme utslag.

Parfymer kan du også spare mye på. Chanel no. 5 er et godt eksempel hvor du kan spare 44 prosent ved å kjøpe på taxfree.

Men det går også andre veien. En deodorant fra Hugo Boss sparer du bare 7 prosent på, til tross for at momsen på 25 prosent ikke er medregnet.

- Er du fritatt for 25 prosent moms blir det billigere. Men de store sprikene skjer fordi vi tar inn små partier med for eksempel parfymer på 100 milliliter, sier daglig leder Jon Henrik Hand i Fredrik & Louisa.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer