SPARER MYE PÅ Å KJØRE ELBIL: Bruker du elbilen til pendling, lader billig hjemme og passerer mange bommer, er det svært mange tusen kroner å spare på å kjøre elektrisk. Vi har sammenliknet hva du sparer på å kjøre VW e-Golf og en VW Golf 1,5 TSI. Foto: Espen Stensrud
SPARER MYE PÅ Å KJØRE ELBIL: Bruker du elbilen til pendling, lader billig hjemme og passerer mange bommer, er det svært mange tusen kroner å spare på å kjøre elektrisk. Vi har sammenliknet hva du sparer på å kjøre VW e-Golf og en VW Golf 1,5 TSI. Foto: Espen StensrudVis mer

Så mye sparer du på å kjøre elbil framfor bensinbil

Kjører du elbil, sparer du fort 25000 – 30000 kroner i året sammenliknet med en bensinbil. Kanskje det dobbelte hvis du pendler og betaler bompenger.

- Jeg bor på Nordstrand i Oslo og pendler hver dag til jobb på Lysaker på den endre siden av byen. I høst kjøpte jeg en VW e-Golf, ene og alene for å slippe bompengene. For meg betyr det rundt 30.000 kroner spart i året, forteller en fersk elbil-eier som Dagbladet har snakket med. Han er overrasket over hvor bra det er å kjøre elektrisk.

- Bilen er både kjapp og komfortabel og en super pendlerbil. All lading gjør jeg hjemme. Med en app på telefonen kan jeg stille inn slik at bilen lades når strømmen er billigst på natta og er varm når jeg skal kjøre om morgenen, sier han.

Tre spareposter

Det er steder i bilbudsjettet du kan spare mye penger. Siden elbiler er fritatt for både engangsavgift og moms, er de en god del billigere i innkjøp enn en tilsvarende bensin- eller dieselbil.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag

MÅNED

Prøvetilbud*

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 1 kr per måned. 0,03 kr per dag. Abonnementet løper til det sies opp.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99kr/mnd) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag. Abonnementet løper til det sies opp.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per kvartal. 2,77 kr per dag. Abonnementet løper til det sies opp.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

ÅR

60% rabatt*

318 kr

(0,87 kr per dag)

KJØP ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

ÅR 318 kr per år. 0,87 kr per dag. Abonnementet løper til det sies opp.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (795kr/år)når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • *Fornyes til normalpris etter gratisperioden (99kr/måned) (795kr/år).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.