FASTLÅST: Lønnsoppgjøret for orkestrene, teatrene og Operaen har låst seg totalt. Konflikten står om ny pensjonsordning. Tillitsvalgte Henriette Jevnaker og Magnus Ottesen ønsker seg en hybridordning, men det gjør ikke arbeidsgiverne.Foto: Nina Hansen
FASTLÅST: Lønnsoppgjøret for orkestrene, teatrene og Operaen har låst seg totalt. Konflikten står om ny pensjonsordning. Tillitsvalgte Henriette Jevnaker og Magnus Ottesen ønsker seg en hybridordning, men det gjør ikke arbeidsgiverne.Foto: Nina HansenVis mer

Så mye taper kvinner på pensjonskaos

Bytte pensjonsordning på jobb? Du risikerer å tape tusener.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Er du kvinne og har innskuddspensjon, kan du regne med å få 1000 kroner mindre utbetalt hver måned enn dine mannlige kolleger - gjennom hele pensjonisttilværelsen.

- Urettferdig, mener tillitsvalgte Henriette Jevnaker (39) og Magnus Ottesen (37) i Fagforbundet.

- Kvinner lever i snitt tre år lenger enn menn. Når arbeidsgiver nå vil ha oss over fra ytelsespensjon til en innskuddsordning, risikerer alle å tape mye pensjon - men kvinner i særdeleshet, sier Jevnaker.

Høy risiko Axel West Pedersen tror mange bedriftervil vegre seg i det lengste for å velge hybridpensjon til sine ansatte.— Hybridordningen legger såpass mye risiko på arbeidsgiver, at de færreste nok vil velge den løsningen. Det er jo nettopp på grunnav regnskapsreglene om balanseføring av framtidige pensjonsforpliktelser at mange bedrifter ønsker seg vekk fra ytelsespensjon,sier han.

Hun er rekvisitør på Det Norske teateret, men har jobbet som tillitsvalgt for film- og teaterteknisk forening på fulltid de siste to åra. Ottesen er scenetekniker og tillitsvalgt for teknisk ansatte ved Operaen.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn