Så mye ukelønn er passe

Selv en seksåring skal jobbe for lønna, mener forbrukerøkonom.

UKELØNN: Gir du barna ukelønn og litt økonomisk ansvar, gir du dem samtidig viktig lærdom.  www.colourbox.com
UKELØNN: Gir du barna ukelønn og litt økonomisk ansvar, gir du dem samtidig viktig lærdom. www.colourbox.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Sliter du med å få barna til å forstå at heller ikke du kan kjøpe alt du ønsker deg, at pengene på bankkortet ikke kommer av seg selv og at det faktisk kan bli tomt på kontoen? Da kan det være på tide å begynne å gi junior ukelønn.

Bør være lønn - Hovedhensikten med ukelønnsordning er at barnet skal lære seg at penger ikke kommer av seg selv, og at de finnes i begrensede mengder. Med egne penger er det også lettere for barnet å lære om verdien av pengene og hva ting koster, sier forbrukerøkonom i Nordea, Christine Warloe.

Hun mener ukelønnen bør være lønn for bestemte oppgaver, fordi mye av læringseffekten blir borte hvis barnet bare får penger uten videre.

Ikke avlastning - Et tips er at barnet selv foreslår hva det kan bidra med. Da føler de litt mer ansvar for å overholde avtalen, og arbeidet blir også mer lystbetont, sier hun. Og da kan også de minste delta, for det finnes flere oppgaver lillebror kan klare.

- De kan for eksempel hjelpe til med å sette inn i og ta ut av oppvaskmaskinen. Gi dem ellers gjerne støvsugeren mens de enda syns det er en spennende maskin, så får dere voksne heller gå over litt i krokene etterpå. Hovedpoenget er at de bidrar litt - ikke nødvendigvis at de gir så stor avlastning i forhold til husarbeidet, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer