Så ofte bør du bytte tannbørste

Husker du ikke når du byttet tannbørste sist? Da er det nok på høy tid å investere i en ny.

HVER TREDJE MÅNED: Tannbørsten bør skiftes ut hver tredje måned eller når busten på børsten er slitt. Det kan variere fra 14 dager til tre måneder, sier tannlege Sverre Aukland.  ILLUSTRASJONSFOTO: Colourbox
HVER TREDJE MÅNED: Tannbørsten bør skiftes ut hver tredje måned eller når busten på børsten er slitt. Det kan variere fra 14 dager til tre måneder, sier tannlege Sverre Aukland. ILLUSTRASJONSFOTO: Colourbox Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kanskje er du av den oppfatningen at tannbørsten er klar for utskifting når bustene står til alle kanter?

Da skal du vite at fagfolkene anbefaler deg å bytte tannbørste langt oftere.

Ut ifra salgstall fra analyseselskapet A. C. Nielsen, bytter nordmenn tannbørste 2,3 ganger i året, altså med cirka 5,2 måneders mellomrom. Det er nesten to ganger mindre enn det som anbefales.

- Hvor ofte man bør bytte tannbørste er et veldig individuelt spørsmål. Noen pusser så hardt at de klemmer bustene på kosten helt i stykker i løpet av 14 dager, mens andre har en mer forsiktig pussestil og da holder tannbørsten mye lenger, sier tannlege Sverre Aukland som er rådgiver for tannkremprodusenten Colgate.

Han mener at de fleste trolig merker godt at en ny tannbørste tar bedre - det er rett og slett fordi en ny børste er mer effektiv.

Busten mister spensten Selv om tannbørsten kanskje ikke ser så slitt ut, vil den etter tre måneder ha mistet litt av spensten sin og dermed vil den ikke ha optimal rengjøringsevne.

- Som tannpleier anbefaler jeg å bytte tannbørste hver tredje måned eller hvis busten på børsten spriker veldig før det har gått tre måneder, sier tannpleier Renate Derås i Jordan, og utdyper hvorfor man bør bytte så ofte:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer