Så ofte bør du vaske kjøleskapet

Få ekspertrådene som gjør kjøleskapvasken til en lek.

TA EN SITRON: Ved vond lukt i kjøleskapet kan en sitron hjelpe. FOTO: Fotobox
TA EN SITRON: Ved vond lukt i kjøleskapet kan en sitron hjelpe. FOTO: Fotobox Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

De aller fleste er vel enige om at å vaske kjøleskapet er et ork.

Kjøkkenet er mer og mer husets mest brukte rom, og der det ferdes og spises og lages mat, der trengs det oftere å gjøres rent. Kjøleskapet er intet unntak.

Her hvor all ferskmat oppbevares kan det fort oppstå både søl og lukt. Men heldigvis finnes det mange gode råd som gjør kjøleskapvasken til en enkel oppgave.

Bjarne Andersen-Gott hos Total Renhold i Oslo understreker viktigheten av å både vaske kjøleskapet regelmessig og ved behov.

- Man bør iallefall rengjøre kjøleskap fra topp til bunn tre - fire ganger i året. Klor er nok det mest effektive, men varmt såpevann med oppvaskmiddel fungerer også bra. Jeg pleier å anbefale Zalo, forteller Andersen-Gott til Klikk.no

Regelmessig gjengjøring:

• å tørke av flekker og søl innvendig med en fuktig klut • å tørke støv både innvendig og utvendig på kjøleskapet, bruk gjerne en mikrofiberklut. Det kan være smart å passe på å støvsuge bak kjøleskapet også, det samler seg fort mye støv rundt ledninger. • Filtkluter kan også benyttes. Disse består vanligvis av en blanding av syntetiske fiber og viskose og fås kjøpt i alle dagligvareforretninger. Bruk litt Zalo i vannet om du bruker en filtklut, bruker du mikrofiber trenger du bare vann, noe som gjør at disse selvfølgelig er mer miljøvennlige. Ved behov

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer