Så store er forskjellene i pris hos begravelsesbyråene

Sjekk ditt fylke i Dagbladets oversikt.

(Dagbladet.no): Det kan bli stor forskjell på hvor mye en begravelse koster, avhengig av hvilket byrå du velger - men også avhengig av hvilke tjenester du velger å bruke fra de ulike byråene.

Det viser Dagbladets spørreundersøkelse blant norske begravelsesbyråer.

Bruk guiden øverst i saken til å sjekke prisene hos byråene som har svart på undersøkelsen i ditt fylke. Hvis du klikker inn på hvert enkelt begravelsesbyrå, finner du flere detaljer om pris på deres ulike tjenester, som gravstein, kiste, urne, dekorasjon og transport.

I snitt blir totalprisen for en begravelse, ekskludert minnestund, på 37 668 kr.

I sorgen rundt et dødsfall kan det være vanskelig å takle økonomiske spørsmål. Les mer om de vanligste spørsmålene folk har om begravelser, og råd fra prest og begravelsesbyråer, på Dagbladet Pluss.

Forbrukerrådet har ikke analysert tallene i undersøkelsen, men kan konstatere at prisspennet er stort.

-Tallene viser at det er stor avstand mellom byråene, og undersøkelsen har verdifull informasjon som viser at det er ofte mye å spare på å sjekke flere byråer, sier Ann Hege Skogly i Forbrukerrådet, som har vurdert undersøkelsen for Dagbladet. 

-Vi ser at det er enorme forskjeller på høyeste og laveste pris hos hvert enkelt byrå. Vi ser også i undersøkelsen at det folk velger å kjøpe ofte ligger nærmere de laveste prisene enn de høyeste, og da kan det være grunn til å tro at byråene er flinke til å opplyse om prisene, som de er forpliktet til å gjøre, sier Skogly.