Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Saab-ansatte får ikke lønn

Og produksjonen er forsinket fordi underleverandører heller ikke har fått betalt.

SLITER: Det er ikke lett å være Saab om dagen. Nå sliter også med lønnsutbetalingene. Foto:  ØIVIND A. MONN-IVERSEN / Dagbladet
SLITER: Det er ikke lett å være Saab om dagen. Nå sliter også med lønnsutbetalingene. Foto: ØIVIND A. MONN-IVERSEN / Dagbladet Vis mer

I en pressemelding fra Saab Automobile heter det at bedriften mangler penger til lønn, og at det blir ført forhandlinger for å skaffe inn nye penger så fort som mulig.

- Det er beklagelig, meget trist, å måtte meddele dette like før midtsommer, sier Gunilla Gustavs ved Saabs informasjonsavdeling.

De ansatte ble informert om situasjonen på e-post torsdag morgen.

Gustavs kan ikke si når lønningene kan utbetales, bare at de forsøker å løse problemet så fort som mulig.

Saab og eieren Spyker inngikk i mai en omfattende avtale med et kinesisk selskap som både skal distribuere Saab-biler i Kina og investere i selskapet.

Likevel har det vært stadige problemer med å få produksjonen i gang igjen fordi underleverandørene ikke har fått betalt og derfor nøler med å levere delene som trengs.

NTB

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media