Saab får ikke lenger lov å hete Saab

Bilmerket i trøbbel rundt konkursbeskyttelse.

IKKE LENGER SAAB: Å miste retten til merkenavnet Saab er uheldig for NEVS.   Foto: SAABSUNITED
IKKE LENGER SAAB: Å miste retten til merkenavnet Saab er uheldig for NEVS. Foto: SAABSUNITEDVis mer

Dinside National Electric Vehicle Sweden AB, eller NEVS, har denne uken hatt det travelt. De har søkt om konkursbeskyttelse for å restrukturere sin produksjon av Saab, men fått avslag.

Hovedårsaken var at tingretten i Vänersborg fant grunnlaget for videre drift for dårlig. I går, fredag (29. august), gjorde de et nytt forsøk med ny og mer oppløftende informasjon.

De er nå lovet et lån på 20 millioner kroner fra hovedeierne, i tillegg til at de er lovet enda mer ved prekære behov.

Dette var godt nok til at tingretten kunne gi NEVS det pusterommet de trengte.

TEST: Dette sa vi Saab 9-3 dengang

Nye utfordringer Som om ikke penger skulle være NEVS sitt største problem for tiden, dukket det nylig opp et nytt, melder svenske Auto Motor & Sport.

NEVS har til nå hatt en avtale med forsvarsselskapet SAAB AB om å få bruke navnet Saab. I denne avtalen skal det ha ligget noen vilkår som SAAB AB nå mener er brutt. NEVS får derfor ikke lov å kalle bilene sine for SAAB lenger.

Meningen: Saab skal selges i Norge

Dersom NEVS får orden på finansene, og deretter kan sende biler ut på markedet, kan det gjerne være at det som tidligere var ment som SAAB 9-3 blir hetende NEVS 9-3, eller annet.

Uten varemerket SAAB i grillen, blir det bare mindre og mindre igjen av det mange anså som så stort at det måtte få leve videre.

Siste generasjon Saab 9-3 kom på markedet i 2003. Spørsmålet er hvorvidt det er riktig å holde liv i en bil som er gått ut på dato. En ting er at selskapet er uten penger. Nå er de også uten et varemerke.

Kan det rett og slett være så enkelt som at bilen ikke lenger er liv laga?

Saken ble opprinnelig publisert på DinSide Les her.