COME-BACK: Ifølge planer som er lekket i svensk media, blir Saab 9-3x snart å se på veien igjen. Foto: Krister Sørbø
COME-BACK: Ifølge planer som er lekket i svensk media, blir Saab 9-3x snart å se på veien igjen. Foto: Krister SørbøVis mer

Saab gjenoppstår

Skal bygge 120.000 biler i året.

(Dagbladet): Saab ble som kjent slått konkurs i fjor, og produksjonen av biler ble lagt ned. Nå tyder mye på at det skal blåses støv av samlebåndet igjen.

Firmaet som eier Saab Automo Automobile - Nevs (National Electric Vehicles Sweden AB)  - har i følge den svenske radiokanalen P4 skal Nevs ha planer om å starte opp produksjon av modellen 9-3 allere i år. I løpet av høsten skal 8000 biler bygges.

Neste år skal hele 60.000 biler rulle ut av samlebåndet og i 2015 skal hele 120.000 kjøretøty på veien, ifølge planene som gjengis av den svenske avisa Expressen.

Elbil på gang De første bilene som skal lages blir 9-3 modeller lik den som ble solgt inntil i fjor.

Det skal lages både diesel- og bensinvarianter, både i sedan- og cabriolet-utgave.

BLIR BYGGET? Konseptbilen Saab Phoenix. Foto: Saab
BLIR BYGGET? Konseptbilen Saab Phoenix. Foto: Saab Vis mer

I planene, som ble kjent i går, heter det at også 9-3x, en firehjulsdreven variant skal settes i produksjon helt mot slutten av året. Neste steg skal være en eldrevet 9-3.

Phoenix Da Saab måtte kaste inn kortene, lå planene for en helt ny modell klare. Phoenix, ble den kalt.

Og selv om Nevs ikke vil kommentere opplysningene svensk media offentliggjør, tyder mye på at formaet har planer om å sette
Phoenix i produksjon.

I et brev som Nes har sendt til tidligere Saab-forhandlere, heter det nemlig:

- Vi kommer i nær framtid til å kunne tilby markedet meget konkurransedyktige konvensjonelle drivlinjer både på 9-3-plattformen vår nye plattform.

Nevs inngikk nylig en avtale med et firma i byen Qingdao i Kina. De skal investere to milliarder svenske kroner i Nevs, mot en betydelig eierandel i firmaet.

POPULÆR: Saab 9-3x ble kårets til Folkets favoritt av leserne i Årets Bil-konkurransen i Dagbladet i 2011. Foto: Krister Sørbø.
POPULÆR: Saab 9-3x ble kårets til Folkets favoritt av leserne i Årets Bil-konkurransen i Dagbladet i 2011. Foto: Krister Sørbø. Vis mer