Saftige kålruletter kan like gjerne serveres til hverdags som til fest

Prøv Karla Siverts' kålruletter, kjøttkaker og fiskegrateng.

NY VRI: Du har vel ikke glemt disse? Kålruletter er en klassiker som blir ekstra god dersom du bruker ulike typer kålblader. Foto: METTE MØLLER
NY VRI: Du har vel ikke glemt disse? Kålruletter er en klassiker som blir ekstra god dersom du bruker ulike typer kålblader. Foto: METTE MØLLER Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladets dyktige kokk Karla Siverts eksperimenterer med ulike typer kålblader når hun lager kålruletter. Den tradisjonelle medisterfarsen bytter hun ut med svinekjøttdeig og masse deilig krydder.

Sunn kål - Det er viktig å ikke glemme de gode, gamle klassikerne, og man kan godt lage sin egen vri på dem. Jeg er glad i mye smak, og lager kålruletter med blant annet rikelig med ingefær, revet sitronskall og hvitløk. Det funker bra, sier Karla.

Hodekål og kinakål er mest vanlig å bruke til kålruletter, men du kan bruke alle typer kål. Kål er svært sunt, og er en grønnsak vi gjerne kan spise mer av.

Når det gjelder næringsinnhold er grønnkål vinneren, tett fulgt av svartkål - en spennende kåltype som er ganske ny på det norske markedet.

Karla lager kålruletter av både svartkål og grønnkål, noe som både gir ekstra god smak og nydelig grønnfarge på de små pakkene med krydret kjøtt.

Brun saus Saftige kjøttkaker i brun saus, servert med grønn erterpuré eller kålstuing, er en annen klassiker Karla liker å lage.

Hun har sin egen favorittoppskrift med en blanding av kjøttdeig av både svin og storfe, og krydrer med blant annet mye nyrevet muskatnøtt, pepper og ingefær.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer