Sahra mistet tre barn i en brutal krig. Nå bruker hun tiden på å hjelpe andre. - Om du bare gråter, hjelper du ingen

Hun ble hardt rammet av borgerkrigen i hjemlandet Somalia. På sitt nye hjemsted i Norge er Sahra likevel den som er der for andre. 

GODT SELSKAP: Når grandtantebarnet Nura kommer hjem fra skolen, sitter hun ofte i sofaen og koser med Sahra. Foto: Kristine Lindebø
GODT SELSKAP: Når grandtantebarnet Nura kommer hjem fra skolen, sitter hun ofte i sofaen og koser med Sahra. Foto: Kristine Lindebø Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Sahra Sarif Hussein Sarif Ibrahim sitter i en stor og myk sofa i hjemmet sitt i Lødingen i Nordland. Hun drikker grønn te, er kledd i en fargerik kjole, en knallrosa hijab og har et bredt smil i ansiktet.

- Se! Hun er en prinsesse!

Sahra peker på en film på mobiltelefonen sin. Hennes grandtantebarn Nura ble ti år i mai, og feiret med kake, tyllkjole, løping, leking, hyling og glitter. Hele klassen kom, og i tillegg fem–seks barn fra asylmottaket.

Du kan nå betale med

LES PLUSS i 1 ÅR FOR 99 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.KJØP 12 MND, BETAL FOR 1

1 ÅR

99 kr

(Fornyes til 795,-/år)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer