Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Saksøker British Airways for å ha fått sete ved siden av «feit passasjer»

Passasjer hevder han fikk ryggproblemer etter flyreisen.

SMÅ SETER: British Airways er blitt saksøkt av passasjer som hevder han fikk ryggskade etter å ha blitt sittende ved siden av overvektig passasjer. Foto: NTB Scanpix
SMÅ SETER: British Airways er blitt saksøkt av passasjer som hevder han fikk ryggskade etter å ha blitt sittende ved siden av overvektig passasjer. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge den mannlige sivilingeniøren tok den overvektige passasjeren deler av hans passasjersete under en reise på 12 timer fra Bangkok til Heathrow.

Den 51 år gamle mannen saksøker nå det britiske flyselskapet for 10 000 britiske pund, over 100 000 norske kroner. I retten har han forklart at han ble skadet i ryggen etter å ha blitt tvunget til å presse seg ned i et sete ved siden av en overvektig mann, det melder The Guardian.

Ifølge saksøker var hans medpassasjer på størrelse med rugbylegenden Jonah Lomu. Prosser uttalte at mannen hadde en vekt på opp mot 140 kilo.

Satt i unaturlig posisjon

SAMMENLIGNING: Passasjeren, som ble beskrevet som overvektig, ble sammenlignet med rugbylegenden Jonah Lomu. Foto: NTB Scanpix
SAMMENLIGNING: Passasjeren, som ble beskrevet som overvektig, ble sammenlignet med rugbylegenden Jonah Lomu. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ifølge ingeniøren har han lidd økonomisk og helsemessig etter den 12 timer lange flyturen.

I retten fredag hevdet han at kabinpersonalet ignorerte hans henvendelser. Til personalet skal han ha sagt at han kom til å bli skadet hvis han måtte sitte ved siden av «den ekstremt store» passasjeren.

- Han var så stor at han måtte tvinge rumpa mellom armlenet og setet. Jeg skjønte med en gang at dette kom til å bli vanskelig for meg da jeg kjente vekten av kroppen hans mot overkroppen min. Jeg måttet sitte i en unaturlig posisjon, uttalte mannen i retten.

Klaget til flypersonalet

Han fortalte videre at han valgte å ikke ta opp problemet med den overvektige passasjeren. Ifølge mannen virket det som om medpassasjeren var klar over problemet.

Mannen skal ha fått beskjed om at det ikke var noen andre ledige seter på flyet. Personalet ville heller ikke la ham bytte plass med noen andre.

Saksøkeren, som er fra Penygraig i Tonypandy i Wales, har flyturen, som fant sted i januar 2016, har gitt ham kroniske ryggplager og funksjonsfeil nederst i ryggraden.

Høy, men ikke overvektig

Timothy Salisbury, talsperson for British Airways, sa i retten at passasjeren overdrev da han sammenliknet sin medpassasjer med den avdøde rugbylegenden fra New Zealand.

Rugbyspiller Jonah Lomu var 1.93 høy og veide 120 kilo.

Ifølge Salisbury har personalet på flyet beskrevet den såkalte overvektige medpassasjeren som høy, men ikke så overvektig at han ville ta plass på setet ved siden av.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!