Saltbaking: Teknikken som strider mot alt du har lært

Noen ganger krever oppskriften mer enn en klype salt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fisken veier ikke mer enn 400 gram, så det er lett å regne ut hvor mye salt jeg skal bruke.

Vanligvis, for å få til passe saltsmak, beregner man at et sted mellom én og to prosent. Altså rundt en teskje med salt.

Men denne oppskriften krever mer, uten at det blir vanskeligere å regne ut av den grunn. La meg bare sjekke min hjemmelagde tabell, for å være sikker: Én fisk?

Skal vi se ... Da trenger man ett kilo salt. Eller to. Eller tre.

Jeg heller på litt godt med salt, jeg. Det kan da ikke skade?

Sommeren jeg brente bål Jeg har besluttet å ta med matlagingen utendørs denne sommeren.

Når været tillater det skal jeg la kjøkkenet være for damene, og hengi meg til ilden som eneste våpen.

Å tilberede et måltid med vedfyring er er den mest grunnleggende og primitive måten å lage mat på. Samtidig er det en utømmelig kilde til variasjon.

Det er ikke én kunnskap, men summen av alle de ulike vedfyrte teknikkene menneskene har lært seg gjennom hundretusener av år med matlaging.

Jeg har fått kloa i en deilig liten lomre, og har bestemt meg for å tilberede den på en gammel vedfyrt ovn som jeg har slept ut av fjøset og satt på gårdsplassen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer