Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Samlivsekspert: - Mannen har nøkkelen til et lykkelig parforhold

Mannens innstilling og evne til å håndtere relasjonen avgjør hvor godt forholdet er. Det viser studiene til verdens mest anerkjente samlivsforsker.

NØKKELEN: Professor John Gottman mener mannen som oftest har skylden om forholdet er dårlig. Han har forsket i over 40 år på hvorfor noen par lykkes og andre ikke. Foto: NTB Scanpix
NØKKELEN: Professor John Gottman mener mannen som oftest har skylden om forholdet er dårlig. Han har forsket i over 40 år på hvorfor noen par lykkes og andre ikke. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Professor John Gottman i USA er regnet som en guru, også av norske terapeuter, når det gjelder parforhold. Han har jobbet med tusenvis av par og har funnet nøklene til hva som gjør at forhold blir harmoniske og lykkelige.

I boka «Det kvinner vil ha - det menn vil ha» skriver han og kona Julie om resultatene av årelang forskning på nettopp hva som skal til for å få et godt forhold. Og det viser seg at det meste er opp til mannen.

- Det er oftest menns handlinger som skiller et fantastisk forhold fra et mislykket et, og med god margin, sier Gottman.

- Det betyr ikke at kvinnene ikke hjelper til, men det mannen gjør er ofte nøkkelvariabelen som avgjør om forholdet blir bra eller dårlig.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?