STERK JURY: Detter juryen som skal kåre «Årets Bil 2014». Fra venstre, Ulrica Risberg, NAF, juryleder og redaktør i Autofil, Espen Stensrud, industridesigner Bård Eker, Hilde Schjerve, avdelingsleder i Dagbladet, Anders G. Hovde, bilanalytiker i TNS Gallup, Kari Asheim, avdelingsleder transport i Zero og motorjournalist Fred Magne Skillebekk i DinSide.no Foto: TORBJØRN BERG
STERK JURY: Detter juryen som skal kåre «Årets Bil 2014». Fra venstre, Ulrica Risberg, NAF, juryleder og redaktør i Autofil, Espen Stensrud, industridesigner Bård Eker, Hilde Schjerve, avdelingsleder i Dagbladet, Anders G. Hovde, bilanalytiker i TNS Gallup, Kari Asheim, avdelingsleder transport i Zero og motorjournalist Fred Magne Skillebekk i DinSide.no Foto: TORBJØRN BERGVis mer

Sammen med deg skal denne juryen kåre Årets Bil

Juryleder Espen Stensrud forventer knallharde diskusjoner før juryen presenterer «Årets Bil 2014» om en drøy måned.

Les mer om Årets Bil her.
Her kan du gi din stemme.

(Dagbladet): - Dette er den mest kompetente juryen jeg har sett. Her har vi samlet et knippe personer med både faglig tyngde og sterke egne preferanser når det gjelder vurdering av hva en bil skal være, hvordan den skal fungere og hvilke egeskaper den skal ha, sier Stensrud.

Stensrud er sjefredaktør i bilmagasinet Autofil og har lang fartstid som motorjournalist. Han blir også ansvarlig for Dagbladets store satsing på bil framover.

- Jeg gleder meg stort til å lede Årets Bil-kåringen i regi av Dagbladet, Autofil og DinSide.no. Dette er den desidert gjeveste kåringen av sitt slag i Norge. Det er den som gjelder, og jeg vet at bransjen følger den nøye. Å få tittelen «Årets Bil» henger svært høyt, sier Stensrud.

Tøffe tak Han forventer ikke at kåringen går på cruise control.

Sammen med deg skal denne juryen kåre Årets Bil

- Med denne uhyre sterke juryen, er det opplagt at det vil bli friske diskusjoner. Vi har satt sammen en gruppe der både miljø, forbrukeraspektet, sikkerhet og ikke minst det rent bilfaglige har sterke talspersoner.

- Det er mange hensyn å ta når vi skal finne fram til den bilen som best forener alle synspunkter og fortjener tittelen Årets Bil i Norge. Men jeg lover at vi etter grundige vurderinger skal finne fram til en verdig vinner, sier Stensrud.

Foruten Stensrud selv, består juryen av:

*Ulrica Risberg, direktør marked og kommunikasjon i NAF
Foruten å være leder i Norges største organisasjon for bilister i Norge, er Risberg langt over middels bilinteressert og har lang fartstid som jurymedlem i Årets Bil-kåringen.
   *Hilde Schjerve, avdelingsleder tema i Dagbladet Leder Dagbladet forbrukerseksjon, og har et sterkt forhold til bruk av bil både i form av småbarntransport og hyttependling.   *Kari Asheim, avdelingsleder transport  i Zero Er leder i en miljøorganisasjon med målsetting om nullutslipp, og naturlig nok en sterk forkjemper for miljøvennlige biler.  *Anders Hovde, seniorrådgiver i TNS Gallup Står bak den årlige Bilindeksen. Få - om noen - kan mer om norske bilvaner - og preferanser for å kjøpe dem - enn ham.
*Bård Eker, industridesigner og eier av Eker Group, Koenigsegg og Hydrolift
Et velkjent navn for bilinteresserte. Har bl.a. konstruert superbilen Koenigsegg, men har også sans for mer «vanlige» biler.

*Fred Magne Skillebæk, redaktør i DinSide.no/motor Biljournalist gjennom en årrekke, leder nå motorsatsingen i DinSide.no og blir en nestor i Dagbladets bilsatsing framover. Klare kriterier Med andre ord - en meget sterk jury med klare preferanser inn i en rekke aspekter rundt bil og trafikk.
Men litt hjelp får de fram mot den endelige finalen. Kriteriene for Årets Bil-kåringen er nemlig svært konkrete og klare.

Dette skal juryen forholde seg til før de enes om hvilket kjøretøy som blir Årets Bil 2014:

LEDER JURYEN: Redaktør Espen Stensrud. Foto: LARS EIVIND BONES
LEDER JURYEN: Redaktør Espen Stensrud. Foto: LARS EIVIND BONES Vis mer

•Miljøegenskaper.
•Passiv og aktiv sikkerhet.
•Pris, økonomi og pålitelighet.
•Kjøreegenskaper, praktisk bruk, design og komfort.
•Resultatet av leseravstemmingen.