Sånn lager du confit-tomater

Denne teknikken får fram det aller beste av tomatene.

KONFITERTE TOMATER: Slik blir tomatene best. Foto: Clotilde Dusoulier
KONFITERTE TOMATER: Slik blir tomatene best. Foto: Clotilde Dusoulier Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Jeg har hatt lyst til å lage mine egne confit-tomater en stund, særlig etter at jeg nå har spist de fabelaktig gode halv-tørkede tomatene en stund.

Og så, en rolig søndag ettermiddag, så jeg noen herlige roma-tomater som lå og latet seg på en kjøkkenbenk, mens de ble mer og mer modne, og helt intetanende om hva som ventet dem. Jeg overrasket dem, og lot dem dø en sakte død i ovnen. De var i det minste sammen. Og godt krydret.

Jeg valgte å ha salt, pepper og chiliflak på dem, men ikke noen tørkede urter. Jeg ville ha rene confit-tomater og heller velge urter når jeg vet jeg hva jeg skal spise dem sammen med. I motsetning til andre oppskrifter behøver du ikke å skrelle dem (var ikke ovnen nok stress for tomatene?). Jeg liker både smaken og teksturen som skinnet gir.

Det tok meg tre timer å nå perfekt konsistens - kantene begynner å tørke litt og bøye seg, mens midten fortsatt har er kjøttfullt og saftig.

Å steke tomater sakte på denne måten konsentrer smaken på en forsiktig og veldig deilig måte - og søtheten kommer sterkt fram. Og siden det går fint an å fryse confit-tomater, er det smart å lage mange av gangen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer