<strong>POSJERT EGG:</strong> Er ikke så vanskelig å lage som man skulle tro. Foto: Håvard Egge
POSJERT EGG: Er ikke så vanskelig å lage som man skulle tro. Foto: Håvard Egge Vis mer

Sånn posjerer du egg

Disse 10 triksene gjør deg til en posjeringsmester.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Posjerte egg er nydelig i utallige retter.

Jeg nevner ratatouille, verdens beste pytt-i-panne, supper, salater, sammen med asparges, og et must i klassikeren egg benedict.

Å posjere egg er heldigvis lettere enn man skulle tro. Etter å ha lært deg disse ti punktene så kan du det.

Les også: Slik steker du egg

Les også: Slik lager du eggerøre

1. Bruk ferske egg Eggehviten på eldre egg har en tendens til å spre seg under koking - så bruk ferske egg.

2. Ha eddik i vannet Hell i 2 liter vann og 2 spiseskjeer hvitvinseddik hvis du bruker en middelsstor kasserolle. Jo større kasserollen er dess flere egg kan du posjere om gangen. Eddiken vil hjelpe egget å holde seg sammen.

3. Posjer få egg om gangen Start med å posjere ett eller to egg om gangen. Når du blir mer dreven kan du øke antall egg (så lenge kasserollen er stor nok), men mer enn fire egg samtidig er risky business.

4. Vannet skal ikke koke For å unngå anarki i kasserollen med eggehvite svømmende rundt overalt anbefales det å holde vannet litt under kokepunktet. Små bobler skal komme opp, men vannet skal ikke koke.

5. Hell egget forsiktig ned i vannet Du skal være dreven før du begynner å knekke eggene rett i vannet. Jeg anbefaler på det sterkeste at du knekker eggene i hver sin espressokopp eller lignende, før du forsiktig heller de ned i vannet.

6. Hjelp hviten å samle seg rundt plommen Med en gang eggene har lagt seg på bånn av kjelen vil noe av hviten spre seg litt - prøv nå å bevege hviten forsiktig ved å dytte den mot eggets senter slik at den foresegler eggeplommen.

7. Følg posjeringen med argusøyne Antatt koketid er 3-5 minutter, men løft egget opp og kjenn etter. Eggehviten skal være fast, eggeplommen myk.

8. Stopp kokeprosessen Når eggene er ferdig tar du de opp med en hulsleiv og legger de i et kaldt vannbad i ti sekunder for å stoppe kokeprosessen. Vannbadet lager du ved å helle kaldt vann og isbiter i en bolle.

9. La renne av Ta så eggene forsiktig opp fra isvannet og la de renne av på kjøkkenpapir eller et kjøkkenhåndkle.

10. Trim eggene Nå kan du trimme eggene så de blir pene og fri for eggehvitestøy. Bruk saks eller kniv.

Servering Hvis du ikke skal spise eggene med en gang kan du varme dem opp i en kasserolle med varmt vann rett før servering. De er passe varme etter ett minutt eller to. La de renne av før du ved servering drysser med litt fingersalt.

Slik posjerer du egg til mange Det anbefales ikke å posjere mer enn fire egg om gangen, så hvis du ønsker å lage mer er løsningen å legge alle eggene i et kaldt vannbad til de skal spises. Her holder de seg i en til to dager så lenge vannbadet står i kjøleskapet.

Når du så skal spise eggene er det bare å varme dem opp i varmt vann. Her ville jeg varmet opp ett egg først for å sjekke hvor lang tid de trenger for å bli passe varme.

Les også:

Saus til asparges

Slik steker du egg

Slik lager du eggerøre

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

Tropisk fruktsalat Dessert

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer