Sånn ser det ut i Hemsedal nå

- Vi åpner så fort vi kan.

SNØVÆR: I dag snør det i Hemsedal. Salgs- og markedssjef Kenneth Larsen i Skistar Hemsedal, sier snøkanonene settes i gang natt til mandag. Foto: HILDE HAGEN / SKISTAR HEMSEDAL
SNØVÆR: I dag snør det i Hemsedal. Salgs- og markedssjef Kenneth Larsen i Skistar Hemsedal, sier snøkanonene settes i gang natt til mandag. Foto: HILDE HAGEN / SKISTAR HEMSEDALVis mer

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet): Det snør i Hemsedal, og dermed er det heller ikke lenge til skisenteret også starter snøproduksjonen, skriver skinettstedet Fri Flyt.

Salgs- og markedssjef Kenneth Larsen i Skistar Hemsedal, sier til Fri Flyt at snøkanonene etter alt å dømme vil gå fra mandag.

- På langtidsvarselet ser det bra ut fra søndag av. Vi starter snøkanonene fra natt til mandag tenker jeg, sier en litt over middels entusiastisk Larsen til Dagbladet.

Medio november Skianlegget i Hemsedal åpner så fort som overhodet mulig, bekrefter han:

ÅTTESETEREN MÅ GÅ: Skianlegget i Hemsedal åpner så fort som overhodet mulig, bekrefter salgs- og markedssjef Kenneth Larsen. Men åtteseterheisen må gå får det blir snakk om åpning. - Vi åpner ikke bare en liten bakke, sier han. Foto: HILDE HAGEN / SKISTAR HEMSEDAL
ÅTTESETEREN MÅ GÅ: Skianlegget i Hemsedal åpner så fort som overhodet mulig, bekrefter salgs- og markedssjef Kenneth Larsen. Men åtteseterheisen må gå får det blir snakk om åpning. - Vi åpner ikke bare en liten bakke, sier han. Foto: HILDE HAGEN / SKISTAR HEMSEDAL Vis mer

- Vi åpner så fort vi kan, men åtteseterheisen må gå får det blir snakk om åpning. Vi åpner ikke bare en liten bakke, sier Larsen, og spår du kan spenne på deg skia i anlegget medio november.

Skisenteret i Hemsedal er med sine 42 bakker og 21 heiser det nest største i Norge etter Trysil med 67 bakker og 31 heiser. Nå ser salgs- og markedssjefen fram til sesongstart:

- Vi er heldig som ligger så høyt. Det er snøsikkert og stabilt om vinteren, sier han. 

Må vente litt Du kan fint ta fram skia for å ta en titt og sjekke at utstyret er i orden, men det er ikke vinter riktig ennå, sier redaktør i Skiinfo.no, Eirik Aspaas, til Dagbladet.

- Det har snødd i Hemsedal, Gol, Kvitfjell, og sikkert flere steder også. Men det er ikke i nærheten av noen åpning, sier han.

Geilo har vel å merke tjuvstartet i år. Allerede i slutten av september skrev Dagbladet at Geilo hadde åpnet en 400 meter lang og 30 meter bred nedfart, som når den ikke er booket av treningsgrupper er åpen for alle.

Snøen her er en kombinasjonen av snø som falt i fjor og et nytt anlegg som gjør det mulig å lage kunstsnø i plussgrader. Nå går snøkanonene for fullt også i flere andre anlegg i landet, forteller Aspaas.

- Kvitfjell har hatt snøkanonene i gang ei uke, og mener de skal kunne åpne 31. oktober. Det gjør også Tyin Filefjell, som tradisjonelt er tidlig ute, sier Skiinfo-redaktøren.

Venter på minusgrader Aspaas mener det ligger an til en normal alpinsesong.

De fleste norske skianlegg åpner normalt i november og desember. De som starter sesongen tidlig åpner ofte en liten del av bakken for barn eller familier, men fra november går det kast i kast.

- Alle sitter på gjerdet og venter på minusgrader. Når minusgradene kommer starter de kanonene, sier han.

NEST STØRST: Skisenteret i Hemsedal er med sine 42 bakker og 21 heiser det nest største i Norge etter Trysil som har 67 bakker og 31 heiser. Slik ser det ut i Hemsedal 21. oktober. Foto: HILDE HAGEN / SKISTAR HEMSEDAL
NEST STØRST: Skisenteret i Hemsedal er med sine 42 bakker og 21 heiser det nest største i Norge etter Trysil som har 67 bakker og 31 heiser. Slik ser det ut i Hemsedal 21. oktober. Foto: HILDE HAGEN / SKISTAR HEMSEDAL Vis mer