GO LIGHT: SAS hevder at konseptet med rimeligere billetter som kun inkluderer håndbagasje er en stor suksess. Nå innføres denne billett-typen også på reiser til USA. Foto: SAS
GO LIGHT: SAS hevder at konseptet med rimeligere billetter som kun inkluderer håndbagasje er en stor suksess. Nå innføres denne billett-typen også på reiser til USA. Foto: SASVis mer

Storbyferie

SAS senker USA-prisene - om du reiser med kun håndbagasje

Vil konkurrere med lavpris-selskapene.

For noen år siden innførte SAS billettklassen «Go light» - som innebærer reiser med kun håndbagasje - innenriks og på reiser innen Europa.

Nå utvides tilbudet til også å gjelde USA. Og: Selskapet lover at dette vil senke billettprisene til SAS' amerikanske destinasjoner.

INFORMASJONSSJEF: Knut Morten Johansen. Foto: NTB Scanpix
INFORMASJONSSJEF: Knut Morten Johansen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Flypriser er dynamiske, men vår prisstruktur vil ikke endres. Prisene på våre nåværende billetter blir uforandret, men vi får nå inn denne «Go Light»-billetten som et enda rimeligere alternativ, sier informasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS til Dagbladet.

I salg neste uke

Destinasjonene det er snakk om er New York, Chicago, Boston, Miami, Washington, Los Angeles og San Francisco. Den nye billett-klassen vil være mulig å bestille fra 14. desember, og et anslag den svenske avisa Expressen har gjort, viser at billettene vil bli omlag 300 kroner rimeligere - hver vei.

Den svenske avisa skriver at SAS gjør dette for å møte lavpris-selskapene, altså Norwegian. Johansen sier det er andre årsaker som er vel så viktige.

Etterspurt

WEEKEND-BY: Stadig flere nordmenn velger New York til helgeturer. Foto: NTB Scanpix
WEEKEND-BY: Stadig flere nordmenn velger New York til helgeturer. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Selvsagt er det et konkurranseelement i bildet. Men grunnen til at vi innfører dette konseptet også på USA-rutene er etterspørsel. Mange har lurt på hvorfor vi kun har tilbudt dette på europeiske ruter, der denne billett-typen er en stor suksess, sier Johansen.

- Men å reise til USA med kun håndbagasje?

- Mange har som sagt etterspurt denne muligheten. Og se på New York for eksempel, byen har jo blitt som London var før, en by mange reiser til på weekendtur. Mange av våre kunder trenger kun en liten trillebag for en slik tur. Nå gir vi dem den muligheten, sier Johansen.

  • SAS hadde en nedgang i antall passasjerer i november. 2,28 millioner personer fløy med selskapet denne måneden, det er en nedgang på 4,8 prosent i forhold til november i fjor. Men samtidig som passasjertallet går ned, økte den såkalte yielden – hvor mye selskapet tjener per passasjer per kilometer. I november i år var yielden på 1 svensk krone, en oppgang på 9 prosent.